Спираме да работим за държавата на 13 май 2024 г.

...
Спираме да работим за държавата на 13 май 2024 г.
Коментари Харесай

Данъчна свобода: Спираме да работим за държавата на 13 май 2024 година

Спираме да работим за страната на 13 май 2024 година След това започваме да работим за себе си.
Денят на данъчната независимост е алегоричен и демонстрира по кое време хазната би се попълнила, в случай че всичко направено от нас се насочва там. Като водач Венцислав Венев споделя, че против налозите, които внася в хазната, не получава задоволително. Пътищата, за които заплаща да вземем за пример, не са в положително положение. „ Тука в София е почти добре, само че отвън столицата всичко е покруса “, регистрира той.
И макар че внася осигуровки за пенсия, не има вяра да има почтени старини. „ Съмнявам се, че тука – в тази страна, ще се случи такова нещо “, безапелационен е Венцислав. За разлика от него машинният оператор на вишка Едуард Георгиев е оптимист, че против данъчната тежест в този момент, ще получи добра пенсия. „ Няма да е благоденствие, само че ще е някакъв порядъчен живот “, счита той.
Но против парите, които дава за здравно обезпечаване не вижда съответна услуга. „ Лекарите когато влезеш в кабинета те гледат в ръцете “, твърди Едуард. Икономистите регистрират, че за хората като Венцислав и Едуард денят на данъчната независимост може да дойде и след 13 май, тъй като тежестта на данъците върху тях е по-голяма.
„ Най-дълго за страната работят хората, които са на трудов контракт, тъй като заплащат всички осигуровки – здравни и обществени. Хората, които нямат прекомерно висока заплата, защото има оптимален застрахователен приход, в случай че си над него, спираш да плащаш осигуровки “, изяснява Петър Ганев от Института за пазарна стопанска система. Най-много ще работим, с цел да попълним приходите от Данък добавена стойност – 33 дни. За обществено и здравно обезпечаване ще са нужни 23 дни, за акцизи и подоходен налог – 12 дни, а за финансиране на бюджетния дефицит – 11 дни. За останалите налози ще се трудим по-малко.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР