Спира се строителството на обекта в кв. 104-Б в район

...
Спира се строителството на обекта в кв. 104-Б в район
Коментари Харесай

Спряха строежа в Овча купел и сезираха прокуратурата

Спира се строителството на обекта в кв. 104-Б в регион " Овча купел " , където рано тази заран пропадна неукрепен строителен ров.

Заповедта за прекъсването се издава от ДНСК поради позволеното значително отклоняване от утвърдените строителни бумаги от компанията " С. А. Г. Груп " ЕООД, оповестяват от Столична община. Отделно на това кметът на София Йорданка Фандъкова сезира Софийска градска прокуратура за строителната повреда.

Новината на прекъсването на градежа пристигна сега, когато народен представител и общински консултант от Българска социалистическа партия бяха на мястото на случая и упорстваха за инспекция и осъдени.

 Кола падна в ров в столичния квартал Обновена
Кола падна в ров в столичния квартал " Овча купел "

На метри от свлачището има 9-етажен жилищен блок

Извикани са проектантът по част " Конструктивна " и надзорната компания на обекта, на които е разпоредено да показват техническо решение за подсилване и засипване на пропадналия ров.

Главният проектант на Столична община арх. Здравко Здравков е сезирал за случая Камарата на строителите в България.

От Столична община оповестяват още, че по-рано тази седмица Направление " Архитектура и градоустройство " на Столична община започва процедурата по разработване на задание за повсеместен обстоен организационен проект на ж.к. " Овча купел-1 " . С проекта ще се обособят урегулирани поземлени парцели за съществуващите жилищни блокове, нужните терени за местни градини, ще се усъвършенства мрежата от улични паркинги, като се проектират и велоалеи.

 Червените упорстват за следствие на случая в
Червените упорстват за следствие на случая в " Овча купел "

Изваждането на автомобила беше опит за прикриване на доказателствата

Процедурата по разработване на Подробен устройствен план на ж.к. " Овча купел-1 " е по самодейност на кмета на регион " Овча купел " госпожа Христина Семерджиева и на база към този момент влязлата в действие кадастрална карта за региона, както и засиления капиталов интерес подбуден от строителството на третия лъч на метрото.

Изработеният план на задание за Подробен устройствен план ще се показа на жителите на региона за публично разискване .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР