СпейсЕкс“ получи разрешение за изстрелване на още сателити, като общата

...
СпейсЕкс“ получи разрешение за изстрелване на още сателити, като общата
Коментари Харесай

„SpaceX“ получи разрешение за разполагане на още хиляди сателити в орбита

„ СпейсЕкс “ получи позволение за изстрелване на още спътници, като общата численост ще доближи 7500, съобщи Ройтерс. Федералната комисия по връзки на Съединени американски щати разгласи в четвъртък, че компанията може да изстреля спътниците си, само че към този момент комисията ще забави взимането на по-нататъшни решения.

„ Старлинк “ на „ Спейс Екс “ е бързо разрастваща се мрежа с повече от 3500 спътника в ниска земна орбита.

През 2018 година Федералната комисия по връзките позволи на компанията да разположи 4425 спътника от първо потомство.

„ Спейс Екс “, която е на милиардера Илон Мъск, изиска утвърждение за разполагане на 29 988 спътника от второ потомство – „ Gen2 Старлинк “, за разпространяване на интернет тук-там със едва или изчезнало покритие.

В изказването на Федералната комисия по връзки се споделя, че взетото решение ще разреши широколентов достъп с национално покритие от Gen2 потомство, добавяйки, че „ по този начин ще бъде преодоляно цифровото разделяне “. Решението на федералната комисия ще отбрани другите сателитни и наземни оператори и ще обезпечи сигурна среда и орбитални запаси в бъдеще.

През август апелативният съд на Съединени американски щати удостовери решение на Федералната комисия по връзките за утвърждение на настояването на „ Спейс Екс “ за разполагане на още спътници в ниска земна орбита като проект за разпространяване на широколентов интернет от космоса.

През септември „ СпейсЕкс “ оспори решението на комисията за отвод на 885,5 млн. щатски $ дотации за широколентов интернет в откъснатите региони. Председателят на федералната комисия Джесика Роузънуърсъл сподели пред август, че технологията на „ Старлинк “ е обещаваща, само че е допустимо тя да не извърши условията на програмата. Роузънуърсъл цитира данни, показващи понижение на скоростта през миналата година и сподели, че цената на услугата нараства прекомерно бързо за потребителите.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР