„Спейс Екс” на Илон Мъск представи космическият кораб „Старшип” за

...
„Спейс Екс” на Илон Мъск представи космическият кораб „Старшип” за
Коментари Харесай

Спейс Екс представи кораба, с който ще стигнем до Луната и Марс

„ Спейс Екс” на Илон Мъск показа галактическият транспортен съд „ Старшип” за полети до Луната, Марс и други места в Слънчевата система. По думите на Мъск той може да бъде изпратен в орбита след по-малко от 6 месеца, съобщи Българска телеграфна агенция.
„ Старшип " е за многократна приложимост и е планиран да лети на дълги дистанции и да транспортира товари, както и до 100 души. Мъск неведнъж е подчертавал, че основава компанията си през 2002 година за да помогне на човечеството да колонизира Червената планета.
Американският бизнесмен удостовери, че първият тестов полет на кораба на височина 20 километра ще бъде сбъднат след 1-2 месеца.
„ Може да прозвучи безумно, само че желаеме да достигнем орбита след по-малко от шест месеца”, съобщи Мъск по време на презентацията в Тексас.
Също по този начин „ Старшип” може да каца перпендикулярно при завръщането си на Земята.
“Спейс Екс” готви първи орбитален тест на галактическия транспортен съд, с който ще вървим на Марс Възможно е пробата да се случи още на 13 октомври
Стриймваното онлайн събитие беше отдадено на 11-годишнината от първото извеждане на потребен товар в орбита с ракета-носител „ Фалкон-1 " на компанията.
Снимка: Reuters
През август създателят на „ Спейс Екс " заяви за сполучливото тестване на прототипа „ Стархопър ". В рамките му бяха тествани инженерни решения, които би трябвало да залегнат „ Старшип ".
По време на речта си Илон Мъск съобщи още, че не има вяра в извънземни, защото няма признаци за съществуването им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР