Спецслужбите на Грузия съобщиха, че са задържали съдържащ взривни вещества

...
Спецслужбите на Грузия съобщиха, че са задържали съдържащ взривни вещества
Коментари Харесай

Грузия задържа експлозиви, изпратени от Одеса през Румъния, България и Турция

Спецслужбите на Грузия оповестиха, че са задържали съдържащ взривни субстанции товар, който бил изпратен от Одеса към Воронеж през територията на Румъния, България и Турция, предадоха грузински медии, представени в БНР.

Заловени са " специфични избухливи устройства и огромно количество избухливо вещество " в следствие оперативно-издирвателни действия. Има данни за 14 килограма експлозиви, който е бил изпратен от Одеса за Воронеж за осъществяване на терористични офанзиви. 

Товарът влезнал в Грузия на 19 януари с кола с украински номера и бил предопределен за Русия и по-специално град Воронеж, написа civil.ge.

На специфичен брифинг шефът на Отдела по контратероризъм Бача Мгеладзе съобщи, че са конфискувани две акумулатори за електрически коли, които били употребявани да скрият общо шест взривни устройства. Съдържали еластичен експлозив С-4.

Службата за национална сигурност на Грузия (СНСГ) прецизира, че обвинени по делото са 7 грузински жители, 3 украинци и 2 арменци. " Организатор на процеса " е украинският жител Андрей Шарашидзе, който през 2020 година се е кандидатирал за общински консултант в Одеса от президентската партия " Слуга на народа ". Шарашидзе е от грузинския град Батуми.

По случая се води следствие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР