Спецслужбата на британските ВВС преднамерено фалшифицирала отчетите за военни престъпления,

...
Спецслужбата на британските ВВС преднамерено фалшифицирала отчетите за военни престъпления,
Коментари Харесай

Times: Британска спецслужба прикривала убийства на мирни жители в Афганистан

Спецслужбата на английските Военновъздушни сили предумишлено фалшифицирала докладите за военни закононарушения, с цел да скрие данни за убийства на невъоръжени цивилен лица в Афганистан, заяви изданието Times. „ Съществуват съществени доказателства, че не въоръжени афганистански цивилен лица, които са обсъждани като евентуални бойци на талибаните, са убити, а не са арестувани по време на рейдовете в домовете им” – написа изданието.

Разследването на военните закононарушения в Афганистан, осъществени в интервала 2010-2013 година, получило името „ Операция Нортмур” и почнало през 2014 година Това е най-голямото следствие, правено в миналото от английската военна полиция. В интервенцията са ангажирани над 100 офицери от Кралската военна полиция.

Установено е, че английска спецслужба подправяла документи, с цел да трансферира отговорността за убийството на афганистанските сътрудници.

Получените по време на следствието данни за военни закононарушения на един от отрядите на английската спецслужба може да се смятат достоверни. Следователите се добрали до видеозаписи, направени благодарение на дрон и получили името kill TV („ убий ТВ”), на което се вижда по какъв начин по невъоръжените афганци стрелят точно английските военни, а не афганските им сътрудници.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР