Спецсъдът ще заседава днес по делото КТБ. Подсъдими по него

...
Спецсъдът ще заседава днес по делото КТБ. Подсъдими по него
Коментари Харесай

Спецсъдът ще заседава днес по делото за фалита на КТБ

Спецсъдът ще заседава през днешния ден по делото КТБ. Подсъдими по него са някогашният мажоритарен притежател на банката Цветан Василев и още 17 души. Процесът против Василев се води задочно.

На съвещанието предходната седмица юристът на Цветан Василев – Константин Симеонов, изиска отказ на правосъдния състав по делото. Той смята, че с дейностите си правосъдния състав е преднамерен, позволява нарушение на процесуалните правила и е заинтригуван от изхода на делото, заради което юристът прави искане за отказ на състава от по-нататъшно разглеждане на делото.

На предходното съвещание юристът прочете и писмена декларация от името на Василев. В нея някогашният мажоритарен притежател на КТБ упорства и за това съдът да позволи задаването на писмени въпроси или разяснения към разпита на очевидци от негова страна на всяко последващо съвещание.

" В случай, че съдът не постанови тези решения на съвещанието си на 2.07. 2020, актуалната писмена декларация да се смята за искане на отказ на арбитър Виржиния Петрова и правосъдните заседатели по член 274 и по отношение на член 29, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс ", се споделя в декларацията на Василев.

Припомняме, че на 20 юли 2017 година Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по досъдебното произвеждане “КТБ “. Тогава от държавното обвиняване споделиха, че обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници.

По делото са привлечени като обвинени 18 лица. Разпитани са повече от 400 очевидци, направени са над 90 експертизи от 27 движимости лица. Обемът на събрания доказателствен материал, дружно с материалните доказателства и приложенията, надвишава 1360 тома.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР