Спецсъдът ще направи пореден опит да започне делото за продажбата

...
Спецсъдът ще направи пореден опит да започне делото за продажбата
Коментари Харесай

Нов опит да започне делото за “Царските конюшни”

Спецсъдът ще направи следващ опит да стартира делото за продажбата на държавната земя под постройката на " Царските конюшни “ в столицата.

В началото на година правосъдното произвеждане не съумя да стартира за четвърти път. Причината за последното отсрочване беше самоотвод на правосъдния заседател Живка Иванова, а преди този момент - позволени процесуални нарушавания в обвинителния акт, който бе върнат на прокуратурата.

Основният обвинен по делото е някогашният регионален шеф на София Веселин Пенев, който е измамен под отговорност за занемареност и неизгодни покупко-продажби. Според обвиняването парцелът от близо 7.5 дка от така наречен " Царски конюшни “ е бил продаден за 658 870 лева без Данък добавена стойност, а действителната му пазарна цена е била 10 989 000 лв..

Имотът е бил разграничен на три елементи, с цел да се понижи цената на всяка от тях и да се избегне задължението продажбата на държавен парцел за над 500 000 лв. да става с решение на Министерския съвет.

Пред съда е изправена и оценителката Юлия Димитрова-Цекова по обвиняване, че е дала погрешна оценка за цената на парцелите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР