Спецсъдът решава дали да остави за постоянно в ареста Иван

...
Спецсъдът решава дали да остави за постоянно в ареста Иван
Коментари Харесай

Единият от фалшификаторите в Слънчев бряг бил печатар по професия

Спецсъдът взема решение дали да остави за непрекъснато в ареста Иван Тодоров, Петър Манев, Александър Крихтин и Димитър Ангелов. Те са упрекнати, че са част от незаконна група, която се занимавала с щемпел на подправени пари в хотел " Кантилена " в Слънчев бряг, съобщи Българска телеграфна агенция.

Управител на хотела бил Крихтин.

При акцията в най-модерната печатница са хванати милиони евро и хиляди долари. А качеството на банкнотите било извънредно положително. В Пловдив също са открити милиони подправени евро.

За да разбият печатницата, проверяващите употребили сътрудници под прикритие и доверителни покупко-продажби.

За връзка между тях употребявали мобилни приложения. Тодоров бил началник на групата. Петър Манев разпространявал банкнотите. Именно той още през лятото получил на няколко колета техниката за печата на банкнотите. Димитър Ангелов пък бил печатар по специалност.

Според прокуратурата в случай че са на независимост и четиримата може да се укрият или да извършат ново закононарушение.

Защитата е на мнение, че обвиняванията не са потвърдени. Освен това даже да са на независимост, нямало заплаха нито да се укрият, нито да извършат ново закононарушение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР