Спецсъдът пусна под домашен арест бившия кмет на столичния район

...
Спецсъдът пусна под домашен арест бившия кмет на столичния район
Коментари Харесай

Десислава Иванчева и заместничката ѝ бяха пуснати под домашен арест

Спецсъдът пусна под домакински арест някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничката Биляна Петрова.

Причината за това решение на съдиите е, че здравословното и психическото положение и на двете се утежнява от ден на ден в следствения арест, заяви bTV.

Според магистратите няма заплаха двете подсъдими да се укрият. Мярката влиза в действие още от през днешния ден. Решението предстои на обжалване в 7-дневен период пред апелативната инстанция на Специализирания съд.

Пред Actualno.com някогашният пиар на регион " Младост " Петър Кърджилов разясни, че сега пътува към ареста дружно с другари на двете дами, като посочи, че те ще вземат още в този момент Иванчева и Петрова и ще ги откарат у дома.


Припомняме, че при започване на ноември Апелативният съд отхвърли да промени мярката на Иванчева и заместничката от " задържане под стража " в " домакински арест ". Това заяви Иво Хинов, който гледа делото " Иванчева ". На тогавашното съвещание Петрова получи нервна рецесия и се е наложи интервенция на медицински екип. В същото време стана ясно, че Петко Дюлгеров, също някогашен кмет на " Младост ", е пуснат под домакински арест.

Припомняме, че отстраненият от поста кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров бяха арестувани при акция на 17 април. Причина за нея беше следствие за рушвет от 70 000 евро, даден на Иванчева от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Иванчева отхвърля изрично.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР