Спецсъдът остави в ареста сина на хотелиера Ветко Арабаджиев –

...
Спецсъдът остави в ареста сина на хотелиера Ветко Арабаджиев –
Коментари Харесай

Вълчо Арабаджиев проплака: Имах късмета да се родя в заможно семейство, но не знаех откъде са парите ни!

Спецсъдът остави в ареста сина на хотелиера Ветко Арабаджиев – Вълчо. Днес той изиска да бъде освободен с по-лека мярка, с цел да се погрижи за здравето си, защото имал проблеми с гръбначния стълб, оповестява " Труд ". Спецсъдът изслуша и одобри експертиза, съгласно която обаче болестта може да се лекува с изписаните му лекарства. Пред магистратите Вълчо Арабаджиев сподели, че от години не живее в България, тъй като е приключил образованието си първо в Швейцария, след това и в Лондон.

Той сподели, че е имал шанса да се роди в семейство на заможни родители, само че акцентира, че в никакъв случай не е предполагал, че средствата, с които семейството разполага, са добити от незаконна активност. Днес в правосъдната зала стана ясно, че му е издигнат по-тежък състав на обвиняването – че е подозирал, че парите, открити от проверяващите в края на август в хотелите на Ветко Арабаджиев в София и по Черноморието, са от незаконна активност. До момента 21-годишният юноша бе упрекнат единствено в пране на пари.

Според спецсъда има задоволително доказателства, които уличават Вълчо Арабаджиев в закононарушение, въпреки че няма очевидци, които да са показали, че той е предполагал за незаконния генезис на парите. Освен това съгласно съда Арабаджиев-син може да откри метод да се укрие, в това число отвън страната. Родителите му Ветко и Маринела към момента се търсят с алена бюлетина на Интерпол и досега проверяващите нямат информация къде са, макар че юристът на фамилията Илиян Василев още преди два месеца сподели че те ще се върнат в България до дни. Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред апелативните спецмагистрати.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР