Спецсъдът наложи 1 млн. лева гаранция на сина на Васил

...
Спецсъдът наложи 1 млн. лева гаранция на сина на Васил
Коментари Харесай

Един милион лева гаранция за Антон Божков

Спецсъдът наложи 1 млн. лв. гаранция на сина на Васил Божков - Антон. Преди това магистратите оставиха в ареста Йоана Чолакова, която пък е сътрудничка на Васил Божков.

Преди няколко дни Антон Божков беше притеглен като обвинен за пране на пари по предписание на групата, която, съгласно прокуратурата, била ръководена от татко му.

Според отбраната на Антон Божков - юрист Даниела Доковска, прокуратурата не е показала никаква конкретика по повдигнатите обвинявания. Нямало изясненост защо имущество тъкмо става въпрос, за което се твърди, че е трансформирано посредством пране на пари. Освен това не било ясно къде в страната или чужбина е реализирана противозаконната активност, както твърди прокуратурата. Според юрист Доковска има и разминаване сред интервала, в който е работил Антон Божков и този, в който е работила незаконната група на чело, на която е стоял татко му. Според адвокатката повдигнатото обвиняване против Антон Божков е, „ тъй като той е наследник на татко си ".

Прокуратурата отвърна. Според тях Антон и Васил Божкови имали обща компания. Капиталът й, съгласно Търговския указател, идва от заем. Този, който дава заем, и този, който е притежател на сдружението, е едно и също лице, твърди прокуратурата.

„ Схемата е посредством трансформиране на имущество, за което ние считаме, че обвиненият е знаел, че е добито по незаконен метод. Разследването е в извънредно начален етап, формирано е преди не повече от 10 дни ", съобщи наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов.

Преди месец прокуратурата заяви, че компании, свързани с предприемача, са ощетили страната с 500 млн. лв. непогасени налози от хазартни игри.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР