Спецсъдът и прокуратурата бяха превърнати в удобна бухалка през последните

...
Спецсъдът и прокуратурата бяха превърнати в удобна бухалка през последните
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Спецсъдът и прокуратурата бяха превърнати в удобна бухалка

Спецсъдът и прокуратурата бяха превърнати в комфортна бухалка през последните години. Проблемите в правосъдната власт бяха в основата на забавата на напредването на Плана за възобновяване. Това разгласи Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера Кирил Петков, на конференция в Министерски съвет.

 Прокуратурата се оплака от непрекъснати офанзиви, ще прави постоянен преглед на лъжите (видео) Виж още

" Продължаваме смяна " постави като главен приоритет промяната в правосъдната система. Само за 100 дни сме на прага на закриване на спецсъдидилищата. Също по този начин в ход е и промяна в КПКОНПИ. Изпълнителната власт ще продължи в този дух. Ще има подстраница на уеб страницата на Министерството на правораздаването, където жителите ще могат да подават сигнали до европейската прокуратура. Министерски съвет към този момент е контактна точка на европейската прокуратура. Две години прокуратурата не съумя да направи връзка с човек, който желае да бъде разпитан. И в това време за по-малко от 2 часа образува досъдебно произвеждане против вицепремиер за среща, на която той не е участвал ", сподели още Лена Бориславова.

Изказването на началника на кабинета на премиера идва в отговор на брифинга на прокуратурата, който бе по-рано през днешния ден.

Заместник-главните прокурори Десислава Пиронева, Красимира Филипова и Борислав Сарафов дадоха 5 образеца за неистини, изречени от политици. От прокуратурата споделиха съща по този начин, че отсега нататък постоянно ще прави преглед на погрешните изказвания по адрес на държавното обвиняване, съпроводен от отговори по всяко едно от тях.

" Прокуратурата на Република България е подложена на офанзиви, представляващи систематичното нарушаване на правилата на върховенството на закона, изразяващо се в манипулативни и погрешни изказвания от представители на изпълнителната и законодателната власт ", съобщи Пиронева, която е и началник на Върховната административна прокуратура.

Очаквайте детайлности.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР