Спецсъдът е запорирал банкови сметки, имоти и дружествени дялове на

...
Спецсъдът е запорирал банкови сметки, имоти и дружествени дялове на
Коментари Харесай

Запорирани са банкови сметки, имоти и дялове на сем. Арабаджиеви

Спецсъдът е запорирал банкови сметки, парцели и дружествени дялове на Ветко и Маринела Арабаджиеви, по искане на Специализираната прокуратура, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари. Те бяха оповестени за търсене посредством Интерпол.

За непрекъснато в ареста е техният наследник Вълчо Арабаджиев, както и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Те бяха арестувани при акция в хотелите на Арабаджиеви и упрекнати, че са част от незаконна група, занимавала се с укриване на налози и пране на пари.

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в разнообразни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде конкретизирана след представянето на публични данни от всички банкови институции.

Със правосъдни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в пет търговски сдружения за общо 165 000 лв., както и дялове на Ветко Арабаджиев в две търговски сдружения за 114 000 лв..

Запор е натрапен и над четири парцела, благосъстоятелност на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.

От прокуратурата прецизират, че в формалните регистри Ветко Арабаджиев не попада като притежател на неподвижен парцел, както и на моторно транспортно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не има автомобил.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР