Спецсъдът даде ход на делото срещу Николай Банев, жена му

...
Спецсъдът даде ход на делото срещу Николай Банев, жена му
Коментари Харесай

Черни облаци за Баневи, решават съдбата им на 21 октомври

Спецсъдът даде ход на делото против Николай Банев, жена му Евгения и майка му Мария.

Магистратите счетоха, че няма нарушаване в обвинителния акт и обвиняванията са ясни, само че не позволиха иск от Министерството на финансите за неплатени налози от 1.7 млн. лева с претекста, че това ще затрудни процеса.

Съдът насрочи първото съвещание всъщност за 21 октомври.

Започна разпоредителното дело против семейство Баневи. През август прокуратурата приключи с следствието и внесе обвинителния акт против Николай Банев, жена му Евгения и майка му Мария.

Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари и данъчни закононарушения. Днес в профилирания съд се явиха и тримата обвинени, като Николай Банев беше докаран с белезници. Евгения е на независимост против подписка по здравословни аргументи.

Обвиняемите се явиха със седем юристи, които се пробваха са потвърдят, че в повдигнатите обвинявания няма конкретика кой по кое време и какво е направил. Те се оплакаха, че призовката Банев е получил в килията си 4 дни преди делото, два от които са били събота и неделя.

Защитниците попитаха за какво е била нужна европейска заповед за арест и за какво подзащитните им са били задържани на летище, а не на адрес. Прокуратурата отговори, че те не са открити на адреса, където са се водели и по тази причина е издадена европейска заповед за арест. По тази заповед те са били засечени на летището във Франция и по тази причина са били задържани там.

Евгения Банева се оплака още веднъж от изискванията в следствения арест, за което била пуснала тъжба в Страсбург. Тя сподели, че Николай Банев й е споделил, че килията в пандиза, където той се намира сега е дори по-зле от тази на „ Г. М. Димитров “. Банева съобщи още, че сега има опасност да отвлекат децата й поради изявления в медиите по отношение на имотното й положение и фотоси на имението й.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР