Спецпрокурорът Робърт Мълър повдигна обвинение срещу бившия шеф на щаба

...
Спецпрокурорът Робърт Мълър повдигна обвинение срещу бившия шеф на щаба
Коментари Харесай

Обвиниха Манафорт - подкупвал европейски политици в полза на Янукович

Спецпрокурорът Робърт Мълър повдигна обвиняване против някогашния началник на щаба на Доналд Тръмп - Пол Манафорт, че е подкупвал авторитетни европейски политици в полза на проруския експрезидент на Украйна Виктор Янукович, оповестиха осведомителните организации.

По информация на " Франс прес ", съгласно обвиняването Манафорт е платил на политици над 2 милиона евро, с цел да дават видимо самостоятелни позитивни оценки за дейностите на държавното управление на Янукович. Сред подкупените е и " някогашен канцлер на европейска страна ".

Средствата са изплащани от името на политическата мощ на Виктор Янукович - Партията на районите. През 2012 година в Белгия е основан лобистки " Европейски център за модерна Украйна ", за да бъде рупор на проруския президент и партията му. Той е съществувал до събитията през 2014 година

По-рано Рик Гейтс, настоятелен сътрудник на Манафорт се призна за отговорен за укриване на приходи от задгранични източници, данъчни и банкови измами. Стана ясно, че той е дал показания против Манафорт.

CNN заяви, че Гейтс е признал, че е излъгал в показанията си, че на срещата във Вашингтон в средата на март 2013 година не е обсъждана тематиката за Украйна. В диалозите тогава са взели участие представителят на Манафорт и някогашен консултант на Янукович.

Лъжливите показания са дадени на 1 февруари при разпит пред следователи.

Сега Манафорт е под домакински арест. На 22 февруари съдът още веднъж му отхвърли да размени мярката му за задържане с подписка. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР