Спецпрокуратурата задържа престъпна група от длъжностни лица за незаконен добив

...
Спецпрокуратурата задържа престъпна група от длъжностни лица за незаконен добив
Коментари Харесай

Задържаха престъпна група от длъжностни лица за незаконна сеч в Своге

Спецпрокуратурата задържа незаконна група от длъжностни лица за противозаконен рандеман и търговия с дървен материал, оповестиха от прокуратурата.

Задържани са ръководителят на групата - шеф на Регионална дирекция по горите - София и четирима от членовете на проведената незаконна група, измежду които са шефът на Държавно горско стопанство - Своге, двама горски стражари от ДГС-Своге и още едно лице, се показва в известието.

Групата е била основана с користна цел и е правила противозаконен рандеман и търговия с дървен материал в интервала от 2014 година до сегашния миг. Налице са доказателства за осъществени обири на части от профилирана горска техника, тенденциозен палеж на автомобил и държане на огнестрелни оръжия, без съответно позволение, допълват от държавното обвиняване.

Близо 40 000 лв. са разкрили проверяващите в домовете на арестуваните петима души от незаконната група, заяви NOVA.

При осъщественото претършуване в базата в с. Батулия, стопанисвана от двама от членовете на групата, са открити и нелегално държани 5 пушки и огромно количество муниции.



Това е втори трус в горската администрация.

На 14 септември след следствие NOVA шефът на Агенцията по горите Георги Гогов подаде оставка, откакто се изнесе информация, че има подозрения за подставени лица и неизгодни покупко-продажби при построяването на оградата против дивите прасета в Северна България.

Случая разяснява в "Здравей, България " и земеделският министър Румен Порожанов, който съобщи, че съответният случай не му е прочут и добави, че "основните проблеми на Софийската дирекция са свързани с набезите на ромското население”.

"Базата е благосъстоятелност на съответните лица, тя няма по какъв начин да е владеене на горски чиновници. Нашите горски чиновници, с изключение на за контролни функционалности, нямат друга работа в сходна база. Ако има информация за нарушавания, несъмнено ограничения би трябвало да се вземат и освен в Своге, само че и на доста други места, на които сходно нещо би се случвало ", счита министърът.



Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР