Спецпрокуратурата влезе в ДАНС. Служители на агенцията са уличени в

...
Спецпрокуратурата влезе в ДАНС. Служители на агенцията са уличени в
Коментари Харесай

Руски агенти са работили срещу разбирателството между България и Северна Македония

Спецпрокуратурата влезе в ДАНС. Служители на организацията са уличени в шпионаж в интерес на съветските разследващи служби. По информация на Българска национална телевизия в акцията вземат участие и контраразузнавачи, на които им се е наложило да проверяват личните си сътрудници.

По сигнал на ДАНС в спецпрокуратурата е формирано досъдебно произвеждане за шпионска активност в интерес на Руската федерация. Това е вторият подобен скандал в границите на месец. На 2 март контраразузнаването разкри военачалник от запаса, който още веднъж е шпионирал в интерес на Кремъл. В отговор българските управляващи експулсираха двама съветски дипломати. Днешният скандал беше мотив за мнения от президента Румен Радев и премиера Кирил Петков.

" ДАНС има здрава имунна система и мисля, че там работят интензивно, тъй че да не позволяват никакъв пробив в организацията, във връзка с шпионска активност ", съобщи президентът Румен Радев.

" Имам някаква информация, само че не желая да приказвам по тези следствия преди да схвана. Това, което проверяваме сега на доста места е и ДАНС работи интензивно, е значителен агентурна диаспора се е образувала в България, съветска, която сега виждаме, че работят по доста разнообразни ползи. Част от нещата, което ми е докладвано към този момент е, че имаме съветски сътрудници, които са работили против разбирателството сред България и Република Северна Македония и съветския интерес е бил фокусиран да няма европейско бъдеще за Западните Балкани ", съобщи министър председателят Кирил Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР