Спецпрокуратурата разкри подробности за акцията в НОИ-Силистра. Установена е организирана

...
Спецпрокуратурата разкри подробности за акцията в НОИ-Силистра. Установена е организирана
Коментари Харесай

Заместник-кметове и общински съветници облажвали от схемата в НОИ-Силистра

Спецпрокуратурата разкри детайлности за акцията в НОИ-Силистра . Установена е проведена незаконна група за длъжностно заграбване, стана ясно от брифинга на спецпрокуратурата, ГДБОП и ГДНП.

От всички прослойки са облажилите се от схемата . Има заместник-кметове, както и общински съветници . Кодът " С.М.Ч. Пенчев " давал напътствие да не се ревизират лицата, на които би трябвало да се провиснал пенсии.

Работата е извънредно интензивна , съгласно проверяващите. Групата осигурявала пенсии на жители с подправен трудов стаж . В схемата взел участие шефът на НОИ-Силистра и други длъжностни лица , виновни за отпущането на пенсии.

14 адреса са претърсени . Иззети са банкови карти, пенсионни решения и други документи. Директорът на НОИ-Силиста диктувал на шефката на отдела за пенсии имената на лицата . Записвала код " С.М.Ч. Пенчев " - " Силно мой човек Пенчев ".
 Гешев: Не сме бедна страна, пари има, само че се краде доста
Гешев: Не сме бедна страна, пари има, само че се краде доста

6 души са упрекнати за НОИ-Силистра, а за Арабаджиеви се разчита на данни, а не на медии

Множество лица получили пенсии, без да им се поставят . Членовете на групата получавали средства от пенсиите на хората. Разполагали с дебитните им карти и с тях дърпали неполагаемите пенсии.

Прокурор Димитров изясни, че шестима души все още са привлечени към наказателна отговорност . Ще се реши дали за всички ще свинска непрекъснат арест. Разпитани са и очевидци. Около 20 души получили пенсии по схемата " Силно мой човек Пенчев ".

По думите на Димитров са отпускани пенсии на сякаш миньори , без да имат право. Част от тях нямали стаж даже за пенсия, стана ясно от думите му. Все още не е явен точният размер на вредите.

Стана ясно още по друга тематика, че страната ни е изпратила до испанската страна настояването за екстрадиция на семейство Арабаджиеви .
 Поискали сме екстрадиция на семейство Арабаджиеви
Поискали сме екстрадиция на семейство Арабаджиеви

Маринов позволява те да са се укривали и в други държави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР