Спецпрокуратурата разби престъпна група от Пловдив, в която са открити

...
Спецпрокуратурата разби престъпна група от Пловдив, в която са открити
Коментари Харесай

Разбиха пловдивска банда, произвела 34 000 фалшиви монети от 2 паунда

Спецпрокуратурата разруши незаконна група от Пловдив, в която са открити над 34 000 монети с номинал 2 английски паунда, които били подправени, заяви шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.
Бандата е била разрушена на 13 юни, като е била следена още от края на предходната година, а е работила от есента на 2017-та. Претърсени са били 4 адреса и 3 автомобила, като в дома на единия, който е лидер на незаконната група, са открити в пристройка 5 000 подправени монети, а в автомобил, паркиран в двора, над 29 000 бройки. По думите на наблюдаващия прокурор Николай Димитров домът бил първокласен, къщата разполагала и с басейн.
Лидерът е бил разследван преди време за палежи на коли на митничари. Занимавал се и с произвеждане на алкохол.
В селскостопанска сграда проверяващите намерили 5 машини за произвеждане на подправените монети, като при претърсването униформените се натъкнали и на подготовка за произвеждане на монети с номинал на 2 евро.
Произведените подправени английски монети били с извънредно високо качество, което било доказано и от специалист на Българска народна банка.
"Пловдив е прочут със своите фалшификатори ", сподели шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.
Монетите се продавали на стойност 40% от номинала. Приложението им било основно в автомати за кафе, сандвичи, цигари.
Разбиването на групата станало при договаряне на договорка за покупката на огромно количество на тези монети. Сделката е била със софиянец.
Другите двама членове на бандата са на независимост против 5 000 лева гаранция, а четвъртият е турски жител. Той бил занаятчия, само че при акцията не бил открит.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР