Спецпрокуратурата повдигна обвинения на трима служители от Митническо бюро „Нефтохимически

...
Спецпрокуратурата повдигна обвинения на трима служители от Митническо бюро „Нефтохимически
Коментари Харесай

Хванаха подкупни митничари в Нефтохим

Спецпрокуратурата повдигна обвинявания на трима чиновници от Митническо бюро „ Нефтохимически комбинат “ в Бургас за присъединяване в незаконен сговор за подкупи.

Митничарите са арестувани на 20 юни при взаимна интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, оповестиха от държавното обвиняване.

Според събраните досега доказателства при започване на 2016 година тримата са се сговорили да желаят и получават дребни суми от всеки водач на автоцистерна, който е желал да мине бързо през пункта. Точната сума на подкупите, които чиновниците са получили, поради големия брой камиони, преминаващи ежедневно през пункта, е в развой на уточняване.

В рамките на следствието са разпитани десетки очевидци, имащи отношение към корупционната процедура. Използвани са и СРС, които разкриват методите на незаконна активност на митническите чиновници.

С постановления на прокурор на двама от упрекнатите е наложено прокурорско задържане. На третия е наложена парична гаранция.

Днес Специализираната прокуратура ще изиска от съда да наложи мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на двамата арестувани от прокуратурата митнически чиновници поради съществуване на заплаха да се укрият или да извършат друго закононарушение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР