Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за началника на митнически пункт Калотина,

...
Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за началника на митнически пункт Калотина,
Коментари Харесай

Спорове между държавното обвинение и защитниците на обвинените митничари

Спецпрокуратурата изиска непрекъснат арест за началника на митнически пункт " Калотина ", 4-ма началник-смени и 2-ма митнически инспектори. Четвърти час продължава съвещанието на Специализирания углавен съд по корупционната спекулация.

Прокуратурата счита, че точно Райчо Соколов и неговите подчинени началници на смени са в основата на организирането на тази незаконна скица. Точно този асортимент на обвинените, които да останат в ареста, породи и главните разногласия сред държавното обвиняване и техните бранители, защото за тях, това са хората, които са работили в канцеларии, надалеч от потока коли и рейсове, който е прекосявал, минимум имат доказателства за това, че са взимали пари.
Людмил Рангелов - юрист: Всичките, особено арестуваните лица всичките са на високо равнище. Те са равнище, което не допуска контакт там на трасето, където се получават тези пари, затова, с цел да бъдат те упреквани, би трябвало да се открива връзката сред тези митничари, които са на трасето, и тези, които са в административната постройка, тази връзка не е открита, нито един очевидец с съответно удостоверение за човек, сума и т.н.Калин Стоилов, прокурор: В един митнически пункт йерархично най-високо място заема началникът на митническия пункт. Под него в йерархията са началниците на обособените смени. След това следват съответните митнически инспектори. Изхождайки от една такава подчиненост, е разумно, и предвид на доказателствата по делото, излиза наяве, че това са лицата, които имат най-съществена отговорност за инкриминираната незаконна активност, имат най-сериозна опция да се укрият и извършат закононарушение и заради това точно във връзка с тях е поискана тази най-тежка мярка за неотклонение.
Прокуратурата разполага с доказателства, събирани от края на март предходната година, тогава е стартирало самото досъдебно произвеждане. Прикрити чиновници на дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи са прекосявали през пункта по няколко пъти, с цел да документират напълно пътя на парите от хората, които ги дават, до най-високото равнище в групата. Разполагат и със свидетелски показания на водачи, които са разказали доста в детайли кой, по кое време и по какъв метод им е желал пари. Именно затова тези, които са на най-ниските равнища, са останали с по-леки ограничения за неотклонение, обвинени по делото.

 Искат непрекъснат арест за 7 от упрекнатите в корупция митничари и гранични служители на реда Искат непрекъснат арест за 7 от упрекнатите в корупция митничари и гранични служители на реда
Специализираната прокуратура изиска непрекъсната мярка "задържане под стража " за седем от упрекнатите за корупция митничари и гранични служители на реда от Граничен контролно-пропусквателен пункт "Ка...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР