Спецпрокуратурата обвини Mediapool в извършване на вандалски акт и оскверняване

...
Спецпрокуратурата обвини Mediapool в извършване на вандалски акт и оскверняване
Коментари Харесай

Спецрокуратурата обвини Mediapool във вандализъм

Спецпрокуратурата упрекна Mediapool в осъществяване на вандалски акт и опозоряване на паметта на умрял магистрат. Причината е обява в изданието. При съществуване на сходни обвинявания и наложените напоследък стандарти от прокуратурата, създателят на текста би трябвало към този момент да е с наложена мярка за непрекъснато задържане под стража.

На 19 август Mediapool разгласява публикация под заглавие " Прокуратурата към този момент хвърля в ареста за драскане върху некролог ". Публикацията се базира на известие на прокуратурата за разпореден тридневен арест за 49-годишния М. Стефанов, който е бил заловен да драска върху некролога на умрял магистрат в фоайето на профилираната прокуратура.

М. Стефанов бил написал обидни и нецензурни думи върху некролога, споделя пресцентърът на прокуратура. След това обвиненият се опитал да го скъса, само че бил спрян от правосъдната защита. Mediapool се базира на формалното известие, че прокурор е определил действието като като случай с високата социална заплаха и е поискано непрекъснатото задържане под стража.

В обявата се напомня, че Стефанов към този момент е бил осъждан за безчинство, а драскането върху некролога е осъществено в изпитателния период по негово предишно наказание за безчинство.

В публикацията обаче се припомня и нещо друго, което очевидно много е подразнило някого в държавното обвиняване. Подходът на прокуратурата по този случай демонстрира сериозен поврат в личната ѝ процедура. Преди шест години регионът към постройката на Висшия правосъден съвет (ВСС) осъмна с разлепени приживе некролози на Камен Ситнилски, някогашен заместник-главен прокурор. Към оня миг той беше член на Висш съдебен съвет, в съпротива на основния прокурор Сотир Цацаров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР