Спецпрокуратурата обискира вчера офиси на фирмата Алфа финанс холдинг, свързана

...
Спецпрокуратурата обискира вчера офиси на фирмата Алфа финанс холдинг, свързана
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата претърси офиси на Иво Прокопиев

Спецпрокуратурата обискира през вчерашния ден офиси на компанията " Алфа финанс холдинг ", обвързвана с предприемача Иво Прокопиев. Операцията е по отношение на ново обвиняване, повдигнато предходната седмица против Иво Прокопиев и още няколко души, съобщи ръководителят на спецзвеното на държавното обвиняване Димитър Петров. Разследването е за пране на пари по отношение на продажбата на акции от " Каолин ". " Целта на претърсването е обвързвана с преводи на компанията, обект на обвиняването, и не касае издателската активност на предприемача ", посочи категорично Петров.

Обискът е бил позволен от Специализирания съд.  " Един от обвинените е на място дружно с неговите бранители ", означи Петров. 

" Оценявам показното събиране на документи, които могат да бъдат поискани с писмо и множеството от които са към този момент предоставяни, като чист цирк с пропагандни цели. Лично аз и компаниите, които управлявам, ще продължим да съблюдаваме закона и да спомагаме на управляващите. С сходни поръчкови акции обаче управлението на прокуратурата от ден на ден затвърждава визията на обществото, че работи главно като бухалка за напън върху неуместните на властта хора и свободни медии ", разяснява Прокопиев в изказване до медиите. Той напомня, че води дело против страната в съда в Страсбург.

Срещу Прокопиев има и друго следствие, обвързвано с приватизацията на " Каолин " - за пране на пари. То е в Софийската градска прокуратура. Предприятието беше приватизирано през 90-те, по-късно добито от " Алфа финанс Холдинг ", а през 2012 година продадено на немски вложител " Кварцверке ". Издателят на " Дневник " и " Капитал " също по този начин е обвиняем дружно с бившите министри на финансите Симеон Дянков и на енергетиката Трайчо Трайков поради продажбата на ЕРП-тата, където медиатор беше друга негова компания - " Булброкърс ". Въпреки че договорката бе през фондовата борса, прокуратурата счита, че страната е била ощетена с над 87 млн. лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР