Спецпрокуратурата не е разкрила убийството на данъчния служител Иво Стаменов.

...
Спецпрокуратурата не е разкрила убийството на данъчния служител Иво Стаменов.
Коментари Харесай

Убийството на данъчния служител не е разкрито

Спецпрокуратурата не е разкрила убийството на данъчния чиновник Иво Стаменов . Това стана ясно по време на брифинг на Специализираната прокуратура.

Припомняме на 3 юли при профилирана интервенция на ГДБОП при предварителната работа е открита активност на проведена незаконна група от четирима членове - за изнудване, лихварска активност, осъществяване на поръчки против разнообразни лица.

Ръководител на групата е брат на народен представител от Народното събрание - Борис Аврамов . По време на акцията са арестувани три лица, четвъртият член към този момент е бил арестуван в пандиза в Бургас . Спрямо четирите лица са повдигнати обвинявания, привлечени са под наказателна отговорност. Спрямо три от лицата са импортирани претенции и за мярка за неотклонение задържане под стража, която ще се гледа по-късно през днешния ден.

Членовете на групата са засечени да се интересуват от лицето Стаменов , изясни наблюдаващият прокурор по делото Камен Господинов за хода на следствието.

От показания на очевидци излиза наяве, че те са търсели някой да навреди неговото имущество - да възпламени колата му и да му нанесе телесна щета . Показанията са на лицата, на които членовете на проведената незаконна група са им поръчвали това действие, само че те не са изпълнени.

Нямаме доказателства, че арестуваните на 3 юли са направили убийството , съобщи Господинов.

По думите му до тези обстоятелства е достигнато посредством една доста сериозна виновна оперативна работа на чиновниците от ГДБОП - те са провеждали беседи с лица, които не са изпълнили поръчките, които са им били давани .

Организираната незаконна група е работила на територията на София . Извършвали са изнудвания на лица, които са били принуждавани посредством заплашване да поемат имуществени отговорности.

Стана ясно, че членовете на групата са по едно и също време заемодатели и събирачи - има доказателства, че се занимават с лихварска активност. Повдигнати са обвинявания за три изнудвания.

Борис Аврамов е давал задания на членовете на групата и е притеглен като обвинен за началник на проведената незаконна група.

" Налице са събрани доказателства, че им е поставял задания ", уточни Господинов. Няма данни, че Борис Аврамов се е интересувал от убития данъчен.

" Неговите двама директни подчинени са се интересували от Стаменов - единственото, което е открито, че са търсели някой да му възпламени колата и някой да му нанесе телесна щета ", посочи Господинов.

Разследването за убийството на данъчния се води от Софийска градска прокуратурата. Спецпрокуратурата разполага с данни за три довършени изнудвания, свързани със заплашвания .

На 4 юли стана ясно, че ден по-рано - 3 юли, са арестувани и упрекнати трима души . От Специализираната прокуратура са ги обвинили като участници в група за рекет, която е поръчала следене и побой над убит в София данъчен чиновник.

Операцията е извършена в София, Приморско и Белово . Групата се е състояла от четирима души, само че един към този момент се намира в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за нелегално владеене на оръжие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР