Спецпрокуратурата и СДВР разбиха престъпна група занимавала се с имотни

...
Спецпрокуратурата и СДВР разбиха престъпна група занимавала се с имотни
Коментари Харесай

Заловиха имотни измамници, сред които и бивш нотариус

Спецпрокуратурата и Столична дирекция на вътрешните работи разрушиха незаконна група занимавала се с имотни измами в София, оповестиха на брифинг шефът на столичната полиция Георги Хаджиев и прокурорите Ваня Христева и Лидия Манолова.

Задържани са 10 души, на четирима са им повдигнати обвинявания, като измежду тях има и някогашен нотариус, който е съветвал групата какви документи са им нужни, с цел да приготвят измамите. Участниците в групата са се занимавали и преди с такива закононарушения.

Разследването е почнало при започване на 2018 година след сигнал до Столична дирекция на вътрешните работи. За упрекнатите ще бъде поискана през днешния ден мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Групата е мамила възрастни самотни хора и лица с душевен проблеми. Изготвяни са били подправени документи за прекачване на собствеността и завети. Имотите били прехвърляни на близки лица и компании.

Става дума за 23 парцела добити посредством машинация, като данъчната им оценка е за над 300 хил.лв. За девет парцела е предотвратено непозволеното прекачване.

Към момента няма данни нотариуси да са взели участие умишлено в схемите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР