Спецпрокуратурата и ГДБОП дадоха пресконференция в столицата около случващото се

...
Спецпрокуратурата и ГДБОП дадоха пресконференция в столицата около случващото се
Коментари Харесай

Лъснаха неочаквани връзки между окошарения рекетьор Мечков и фалирал бизнесмен

Спецпрокуратурата и ГДБОП дадоха конференция в столицата към протичащото се със арестуваните в Бургас през вчерашния ден десетина души, които бяха квалифицирани като участници в ОПГ.

Паралелно с брифинга от София, в Бургас тече правосъдно съвещание в Окръжния съд, от което излизат данни за друго компроментирано в бизнеса лице, написа Флагман.бг.

Според изданието арестите през вчерашния ден в Бургас са били провокирани след показания точно на това лице, както и на бургазлия, твърдящ, че тежко е потърпевш от дейности на Петър Биберов -Кюфтето. По думите прокурор на Милева от столицата, бургаското ОПГ имало и член, наказан за двойно ликвидиране, изтърпяващ доживотна присъда в Старозагорския затвор.

Той давал разпоредби от килията си посредством приложение на мобилен телефон - кои предприемачи в бургаско да бъдат рекетирани.

Представители на подземния свят в Бургас разпознаха в старозагорския пандизчия Стоян Димитров Толупа. Местният ъндърграунд е безапелационен, че Толупа няма връзка с Мечков, още по-малко със Златко Кънев и Петър Биберов.

Вижте какво се случи в Бургаския областен съд през днешния ден:

Бизнесменът и началник на охранителната компания "VTA " Николай Мечков, който беше арестуван при профилирана полицейска интервенция в Бургас през вчерашния ден, е изнудвал, заплашвал и пребил някогашния политически водач и притежател на хлебозавод от Айтос - Стоян Колев.

Това стана ясно преди малко, по време на правосъдно съвещание в Бургаския областен съд. Стоян Колев е трансферирал акциите на предприятието за произвеждане на самун на телохранител, работещ във компания на Николай Мечков.

Бургаският областен съд през днешния ден призна за отговорен Стоян Колев за неплащането на данъчни отговорности в размер на 346 хиляди лв. посредством осъществяване на покупко-продажби със свързани лица. Доказано бе, че той е подал пред нотариус неистинен данъчни заявления, в които е показал,че няма неплатени налози, а като притежател на хлебозавода в Айтос не е оповестил банкрут, откакто е изпаднал в несъстоятелност.

Стоян Колев бе наказан условно на 2.8 месеца отнемане от независимост с 5-годишен изпитателен период. В правосъдната зала подсъдимият съобщи, че е станал жертва на брутално закононарушение, за което той е подал сигнал до ГДБОП и това е главната причина за неплатените от него данъчни отговорности.

"Надявам се да има отмъщение. Това закононарушение не е единствено финансово, само че и кражба на дружество и неплащане към мен на избраните отговорности, които предприятията имат. Причината е, че съм отпуснал повече от 700 000 на тези предприятия, които бяха откраднати и тези средства бяха предопределени, с цел да си платя тези отговорности. Но хората откраднаха тези бизнеси по извънредно жесток метод от мен, в това число побой, в това число тормоз над фамилията. Става въпрос за хлебозавода и за компания VTA и Николай Мечков. " Това е откъс от кореспондент на БНР от правосъдната зала.

Припомняме, че 10 души, измежду които и притежателят на охранителна компания VTA Николай Мечков бяха арестувани при акция на ГДБОП и бургаската полиция през вчерашния ден. Мечков ще бъде притеглен като обвинен за началник на проведена незаконна група за изнудване посредством закани и физически напън.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР