Спецпрокуратурата и дирекцията "Вътрешна сигурност" в МВР влязоха в столичното

...
Спецпрокуратурата и дирекцията "Вътрешна сигурност" в МВР влязоха в столичното
Коментари Харесай

Полицаи от 4-то районно в София изнудвали търговци за такса „спокойствие“


Спецпрокуратурата и дирекцията "Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи влязоха в столичното 4-то РПУ. Разследващи оповестиха, че акцията е по следствие за корупция измежду чиновници на Министерство на вътрешните работи.

По-късно стана ясно, че служители на реда от икономическа полиция в 4-то районно в София изнудвали дребни търговци за такса "спокойствие ", сподели заместител основният прокурор Иван Гешев пред публицисти. Той посочи, че става дума за незаконна група, която изнудвала търговците за дребни такси. Но очевидно те са станали непостижими, разяснява той.

Тези проблеми би трябвало да бъдат вкарани в "здравословни рамки ", заключи Гешев. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов посочи, че са арестувани петима, само че занапред ще се взема решение на какъв брой от тях да се издигнат обвинявания. Сред задържаните има и един чиновник на управителна позиция.

Полицаите са желали разнообразни суми от търговците, даже се е стигало до договаряния, като задачата била да не се вършат инспекции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР