Спецпрокуратурата и антикорупционната комисия (КПКОНПИ) организираха показен арест на кмета

...
Спецпрокуратурата и антикорупционната комисия (КПКОНПИ) организираха показен арест на кмета
Коментари Харесай

Кметът на Божурище – с белезници през площада пред всички камери

Спецпрокуратурата и антикорупционната комисия (КПКОНПИ) проведоха демонстративен арест на кмета на Божурище Георги Димов, обвинен в длъжностно закононарушение поради продажби на парцели. След часове наред обиски и претърсвания в кметството Димов бе изведен с белезници под ескорт от чиновници на КПКОНПИ. Групата мина през площада пред всички камери, а до момента в който го водеха, окован към полицейския бус, Димов даде спонтанна конференция.

" Вярвам напълно на страната и на всяка една институция, която ще прави инспекцията. Моята молба е оптимално бързо да завърши всичко, да откри моята непорочност и, несъмнено, да се залавям за работа, тъй като извънредно доста работа ме чака в тази община. Един сполучлив кмет като мен, който за четири години трансформира цяла община, опозицията като деяние може да приложи единствено това. Но нямам терзания ", съобщи Димов, който е от ГЕРБ.

По същия метод бе изведена и заместничката му Габриела Дончева, която резервира безмълвие.

Продажби

Димов ще бъде упрекнат в длъжностно закононарушение, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев, който персонално надзираваше акцията. Вероятно ще има обвинявания и за подправени документи. Кметът е обвинен поради продажбите на общински парцели на нереално ниски цени. Става дума за терени, които са били предоставени на Божурище от страната. Идеята е там да се построи индустриална зона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР