Спецпрокуратурата е прекратила проверката срещу лидера на Движение 21 Татяна

...
Спецпрокуратурата е прекратила проверката срещу лидера на Движение 21 Татяна
Коментари Харесай

Прокуратурата прекрати проверката по скандала 500 к

Спецпрокуратурата е прекратила инспекцията против водача на " Движение 21 " Татяна Дончева за абсурда " 500 к ", в който името ѝ бе намесено от депутати от " ИТН ".

" Самата инспекция касаеше вероятно осъществено корупционно закононарушение - рушвет. За подкупа са налице от справедлива и субективна страна съществуването на много предпоставки. В случая инспекцията е довела до извода, че данните са извънредно незадоволителни, " рехави " за изработката на подобен извод. Затова е предписан отвод от формиране (на наказателно дело) ", сподели шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова във вторник.

В средата на септември спецпрокуратурата се засилва да извърши инспекция по изказванията на Тошко Йорданов от " ИТН ", че Татяна Дончева (ИБГНИ) се е пробвала да разцепи парламентарната им група, предлагайки крупна сума от " 500 к ", написана на листче.

За Дончева бяха направени подмятания, че е била подготвена да предложи солидната сума от 500 хиляди лв. (500 к) на техни депутати да поддържат държавно управление с мандата на ИБГНИ. Тази версия бе публикувана от тогавашнияя водач на групата на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Татяна Дончева незабавно отхвърли да е говорила с някого от Има Такъв Народ за пари, а съвсем по същото време Тошко Йорданов разкри, че Радостин Василев е приказвал с Дончева.

Василев, който в този момент е състезателен министър, описа в предаването " Студио Хъ " на партийната телевизия 7/8, че Дончева го е убеждавала да отдели част от групата на Има Такъв Народ в предходния парламент, с цел да се сформира държавно управление, в случай че президентът връчи третия мандат на ИБГНИ.

Дончева отхвърли изказванията на Василев и Иванов и се закани да ги съди. По-късно самият Радостин Василев обаче съобщи, че никой не му е предложил рушвет, нито е имал листчета в себе си. Всичко било интерпретация на диалога с Дончева.

По същото време основният прокурор Иван Гешев се бореше за спасяването на спецсъда и спецпрокуратурата в 46-я парламент, която се оказа сполучлива. След неведнъж отсрочване на случая депутатите не съумяха да закрият профилираното правораздаване.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР