Спецпрокуратурата е поискала Специализирания наказателен съд да наложи мярка за

...
Спецпрокуратурата е поискала Специализирания наказателен съд да наложи мярка за
Коментари Харесай

Още двама от Комисията по хазарта с обвинения покрай Васил Божков

Спецпрокуратурата е поискала Специализирания углавен съд да наложи мярка за неотклонение " Задържане под стража " на още двама членове на Комисията по хазарта.
Става дума за Пламен Георгиев - някогашен към този момент член на Комисията и Тодор Марков - сегашен член на комисията по
хазарта.
Мотивът на държавното обвиняване, че на двамата са с повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, с началник Васил Божков.
Acualno.com напомня, че сега арестувани по случая са и Огнемир митев - някогашен началник на Комисията по
хазарта и Александър Георгиев - ръководител на Коминисията. Георгиев е дал пояснение и е направил цялостни признания за незаконната скица, по която лотарийните игри на Васил Божков са заплащали по-ниски от избраните такси. Как те са взели участие в схемата, съгласно прокуратурата, ВИЖТЕ ТУК.
След като Александър Георгиев подаде оставка, Комисията по
хазарта действително взе на ръчно ръководство финансовият министър като назначи за нейн началник началника на кабинета си. ПОДРОБНОСТИТЕ ТУК.
Задържаният сега Пламен Георгиев е бил член на Комисията по
хазарта по времето на Огнемир Митев, който сега също е арестуван. Тодор Марков пък е началник на отдел " Контролна активност ".
Междувременно стана ясно, че обвиняването против Васил Божков е 120 страници и към този момент е преведено на арабски език. Очаква се скоро то да тръгне по каналния ред към ОАЕ, където Божков бе арестуван в края на януари. Заедно с него бе задържан и доближеният до него главен акционер във ФК " Левски " Георги Попов. ХРОНОЛОГИЯТА ТУК.
На 10 февруари пък стана ясно, че на търсения доближен на Божков Александър Тумпаров е наложена рекордна парична гаранция в размер на милион и половина лв.. ЧЕТЕТЕ ТУК.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР