Спецпрокуратурата е образувала дело за престъпление срещу републиката и днес

...
Спецпрокуратурата е образувала дело за престъпление срещу републиката и днес
Коментари Харесай

Прокуратурата се закани на президента, правителството и журналисти

Спецпрокуратурата е образувала дело за закононарушение против републиката и през днешния ден ще покаже на обществото доказателства за невиждани опити на обвинени за проведена престъпност да избяга от наказателно гонене. " Ще си отговорите на въпроса преплитат ли се ползи на лица с власт, пари и политическо въздействие, ще станете очевидци на това по какъв начин обвинени си партнират с публицисти, с политици, с цел да защитят откраднатото от българския народ. Моля всеки български жител да си отговори на въпроса това ли желае. " Това разгласи Сийка Милева, представител на основния прокурор Иван Гешев в особено изказване.

Тя сподели, че от доказателствата, които спецпрокуратурата ще изнесе, ще се види по какъв начин представители на проведената престъпност, настоящи политици и някои публицисти работят в цялостен синхрон против правосъдната система с ясното схващане, че единствено по този начин могат да си подсигуряват недостижимост. По думите й има доказателства по какъв начин употребявайки справедливите претенции на по-голямата част от протестиращите, обвинени, които се усещат недосегаеми, желаят да попречат на прокуратурата. " Последните седмици сме очевидци по какъв начин всички тези, които българската прокуратура желае да изправи пред правораздаването, поставят старания освен да попречат на това, само че и да унищожат независимостта на проверяващите органи в опит да запазят заграбеното от народа ", уточни Милева.

Поименно от прокурорката бяха упоменати укриващият се в Дубай обвинеям предприемач Васил Божков, както и някогашният банкер Цветан Василев, който е задочно обвиняем за източването на КТБ, защото е в Сърбия.

Гражданите би трябвало да са наясно, че тази акция против прокуратурата се финансира с откраднати от тях стотици милиони и милиарди левове, сподели още Милева.

И добави, че прокуратурата поддържа правото на всички да изразят с мирни средства своите възгледи за по-добър живот. " Правото на цивилен митинги е измежду главните правила на актуалните демокрации. Наясно сме, че прокуратурата е дебитор на обществото в обезпечаване на възприятие за правдивост, което се оказва мъчно постижимо през последните 30 години. Постигането на тази правдивост е измежду водещите цели на основния прокурор Иван Гешев ", сподели говорителката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР