Спецпрокуратурата е готова с обвиненията срещу депутата от ДПС Димитър

...
Спецпрокуратурата е готова с обвиненията срещу депутата от ДПС Димитър
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата е готова с обвинението срещу депутата Димитър Аврамов

Спецпрокуратурата е подготвена с обвиняванията против депутата от Движение за права и свободи Димитър Аврамов и двама негови помагачи , пишат от Спецпрокуратурата. Обвинението против Аврамов е за търговия с въздействие.

Припомняме, т ой бе народен представител от листата на ГЕРБ в първия мандат на кабинета " Борисов " .
На 17 юли 2012 година Аврамов бе задържан за търговия с въздействие. През 2016 година той бе оневинен от Софийския градски съд, само че от прокуратурата оповестиха, че ще стачкуват.

 Брат на народен представител в ареста като началник на група за рекет
Брат на народен представител в ареста като началник на група за рекет

Групата е поръчала следене и побой над убит в София данъчен чиновник

В 44-то национално заседание Аврамов е народен представител от квотата на Движение за права и свободи .

На Аврамов и двама негови помагачи са повдигнати прецизни обвинявания за търговия с въздействие, при продължавано закононарушение, осъществено в съучастничество.

Очаква се обвинителният акт да бъде импортиран в Специализирания углавен съд .

Според следствието на Специализираната прокуратура, Аврамов в съучастничество с М.В.П. и В. Ц. Ч. изискал 220 00 лв. и право на прилагане на аграрни земи от български предприемач .
Аврамов бил приел 100 000 лв. , с цел да упражни въздействие при взимане на решение от длъжностни лица. Подкупът бил желан от 06 до 17 юли 2012 година, в Бяла Слатина, в Плевен, в Монтана и в местността " Тировец ", землище на Монтана /производствена база и офис на " Гала - М " ООД/. Деянието имало пет дейности, прецизират от Спецпрокуратурата.

Подкупът бил желан, с цел да може шефът на дирекция " Земеделие " в Монтана да анулира заповед от 31 август 2011 г . за служебно систематизиране на използването на масивите в землището на село Стубел, област Монтана.

Очаквало се земеделският началник със своя заповед да вкара във притежание предприемача в масив 128 , землището на село Стубел, област Монтана в интерес на компанията на предприемача, както и да се съобрази със подписано непринудено съглашение по член 37в, алинея 1 ЗСПЗЗ за използването на аграрни земи в землището на село Стубел, област Монтана. Той трябвало да издаде заповед на съображение член 37в, алинея 4 ЗСПЗЗ за идната стопанска година /2012/2013 г./.

Подкупът бил пожелан, с цел да може да се окаже въздействие и върху шефа на Министерство на вътрешните работи Монтана да обезпечи защита от полицейски чиновници и достъп до масив 128 в землището на село Стубел, област Монтана. Тази равнища е обработвана от компанията на предприемача по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР