Спецполицията във Варна хвана търговци, продаващи незаконно ментета на защитени

...
Спецполицията във Варна хвана търговци, продаващи незаконно ментета на защитени
Коментари Харесай

Изловиха търговци, продаващи онлайн опасни за зрението слънчеви очила

Спецполицията във Варна хвана търговци, продаващи нелегално ментета на предпазени търговски марки слънчеви очила. Тарикатите пробутвали очилата онлайн без съответното право, както и без да заплащат налози за тях.

Полицаите конфискували над 53 000 рискови за зрението слънчеви очила, обозначени с комерсиалните означения на над 500 модела от международно известни марки. Установено е, че конфискуваните количества са били готови за продажба през настъпващия летен сезон, а редица уеб сайтове в страната също зареждали на едро от подправената стока в двете разкрити депа. По данни на специалистите ниското качество на конфискуваните реплики ги прави изключително рискови за зрението, защото при използването им зеницата на очите се уголемява в пъти, а поради неналичието на UV отбрана навлизат повече от нездравословните лъчи.

Проведените дейности са резултат от прилаганите от ГДБОП политики за дейно противопоставяне на онлайн закононарушенията, осъществявани по отношение на обекти на интелектуалната и индустриалната благосъстоятелност.
От ГДБОП поучават онлайн потребителите да пазарят от формалните интернет страници на комерсиалните марки, провокирали техния потребителски интерес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР