Спецполицаи арестуваха ръководителя на Специалната прокуратура на Северна Македония Катица

...
Спецполицаи арестуваха ръководителя на Специалната прокуратура на Северна Македония Катица
Коментари Харесай

Белезници за спецпрокурор в Северна Македания

Спецполицаи арестуваха ръководителя на Специалната прокуратура на Северна Македония Катица Янева.

Малко след 14:00 часа тя бе изведена от вкъщи й. Арестът е осъществен по искане на прокуратурата на страната. Преди това служителите на реда направиха обиск на дома на Катица Янева в скопския квартал " Козле ". Разследващите ще извършат обиск и в офисите на Катица Янева и по-късно ще бъде изправена пред арбитър. Вчера тя даде и първите си показания по аферата " Реке ".

По-късно денем се чака и изключителна конференция на основния прокурор на страната Любомир Йовевски, дружно в прокурорката Лиляна Спасовска и ръководителят на Прокуратурата за битка против проведената престъпност Вилма Русковска.

В средата на месец юли стана ясно, че македонският олигарх Орце Камчев, който е разследван за пране на пари, корист с власт и присъединяване в проведена незаконна група е бил рекетиран от двама души Боян Йовановски - Боки 13 и Зоран Милевски - Зоки Кичеец. Те са му поискали 8 млн. евро, с цел да спре следствието против него. Камчев е дал 1.5 млн. евро в брой на двамата. Йовановски и Милевски, в публикувани аудио записи настояват, че ще уредят въпроса на Камчев благодарение на Катица Янева.

Йордан /Орце/ Камчев беше препоръчан за почетен консул на страната ни предходната година, само че управляващите в Скопие не поддържаха тази концепция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР