Специлистите от Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на Военномедицинска

...
Специлистите от Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на Военномедицинска
Коментари Харесай

ВМА с нова апаратура за щадяща чернодробна хирургия

Специлистите от Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на Военномедицинска академия (ВМА) към този момент разполагат с инсталация от най-голям клас, осигуряваща акуратен надзор на работа, по-ефективни и щадящи операции върху черния дроб.

Става въпрос за първата ултразвукова хирургична аспирационна система показанa за чернодробни интервенции CUSA, която лимитира кървенето, като резервира съдовете и другата здрава тъкан, разясни проф. Никола Владов, началник на клиниката.

CUSA понижава загубата на кръв по време на процедурата, точно поддържа целостта на кръвоносните съдове, без да ги поврежда, подсигурява сигурност без да се удължава времето на интервенцията.

Множество са изгодите за самия пациент при другите оперативни процедури: употребява се както при " безкръвни ", по този начин и при отворени интервенции, нямалява размера на оперативните рани, както и потребността от кръвопреливане, понижава броя на затрудненията и понижава продължителността на болничния престой, разясни още проф. Владов.

Тази система е основана за прецизна и атравматична чернодробна хирургия, в това число за премахване на доброкачествени и злокачествени тумори, премахване на други нежелани тъкани, при чернодробни трансплантации и при детски оперативни интервенции. Оптимизира отстраняването на тъканите с мощна аспирация. Функцията Tissue Select® е проектирана да усъвършенства селективността и сигурността на тъканите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР