Специалното участие на Илия Луков ще допринесе за родолюбивия дух

...
Специалното участие на Илия Луков ще допринесе за родолюбивия дух
Коментари Харесай

Илия Луков ще пее за бесарабските българи

Специалното присъединяване на Илия Луков ще способства за родолюбивия дух и положителното въодушевление на празничния концерт по случай Деня на бесарабските българи. Събитието ще събере другари и съидейници на 29 октомври от 18,30 ч., в камерната зала на читалище " Славянска сказка 1880 " в София (ул. " Г.С. Раковски " 127). Сценарият на проявата е дело на поетесата Таня Танасова-Тодорова.
Богата стратегия са подготвили от Културно-просветното сдружение за връзки с бесарабските и таврийските българи " Родолюбец " в София във връзка 29 октомври, като честванията се провеждат за 22-ри път в страната. Среща-разговор с писателя и дълготраен член на организацията Иван Миглев ще се организира на 25 октомври, петък, от 18 ч., в постройката на Съюз на българските писатели. Авторът на " Софинден " ще показа усещания от визитата на българските центрове в Бесарабия - Кишинев, Тараклия, Болград, Измаил, което реализира неотдавна дружно с един от създателите на сдружението Емил Миланов и група родолюбци.
ХI кръгла маса на тематика " Обществени и културни проблеми на българите в Бесарабия, Таврия, Крим и ролята на гражданските организации " е планувана за събота, 26 октомври, в 10 ч., в зала 1 на Ректората на СУ " Св. Кл. Охридски ". Ще бъдат разисквани настоящи въпроси, повдигани от сънародниците ни в Украйна и Молдова, а също по този начин ще се оповестят реакциите на държавните институции в отговор на обръщението от миналогодишната кръгла маса.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР