Специалното студио на bTV - Апостола и времето“, е посветено

...
Специалното студио на bTV - Апостола и времето“, е посветено
Коментари Харесай

Специално студио „Апостола и времето“ – един по-различен поглед към Васил Левски


Специалното студио на bTV - „ Апостола и времето “, е отдадено на 150-ата годишнина от гибелта на Васил Левски. Водещият Румен Скрински ще ни направи съпричастни към събитията денем онлайн в София и Карлово.

Той ще показа на феновете един по-нетрадиционен роман за личността на Апостола, за неговите послания, малко известни и любопитни обстоятелства от неговия живот и дело като основен прокурист на Вътрешната революционна организация в българските лимити на Османската империя.

Екипът на предаването приготвя забавни срещи с хора на духа - историци, писатели, режисьори и публицисти с вдъхновяващи послания и разбор на личността на Апостола. В студиото на bTV ще посрещнем проф. Пламен Павлов и проф. Георги Вълчев, Владимир Пенев и Явор Гърдев, Георги Милков, Здравка Евтимова.

По време на предаването ще забележим всички познати портрети на Апостола до момента, както и последната открита фотография на Левски. Репортерът Радиана Божикова ще опише за новите документи за издирването му от турските управляващи и дали те ще трансформират историческата истина. Митьо Маринов ще измине последния път на Васил Левски до Ловеч. Отново ще потърсим отговор на въпроса изменник ли е поп Кръстьо и дали има изменничество или Апостола е позволил неточности, които оказват помощ за залавянето му.

bTV обръща взор и към съвремието – какво ни носят през днешния ден посланията в писмата на Левски към комитетските дейци и какъв брой съвременно звучат през днешния ден възгледите му за политическото избавление на България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР