Специалността Право тази година е най-желаната от кандидат-студентите в Софийския

...
Специалността Право тази година е най-желаната от кандидат-студентите в Софийския
Коментари Харесай

Правото измести психологията като най-желаната специалност в Софийския университет

Специалността " Право " тази година е най-желаната от кандидат-студентите в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Тя измести " Психология ", която години наред беше най-предпочитаната от искащите да влязат във висшето учебно заведение.

Във вторник Софийският университет разгласи първото класиране в изключителни условия. Тази година от висшето учебно заведение взеха решение да не вършат обичайните си изпити за кандидат-студенти и по съвсем всички специалности класирането става единствено с оценките от матурите. Изключение са единствено специалностите " Медицина " и " Фармация ", за които се желаят изпити по биология и химия, а с изключение на тези изпити висшето учебно заведение направи единствено още едно препитване на място – по математика II.

Вероятно по-лесният привидно вход в университета е предиздвикал и повече младежи да аплайват за място в него, както и да пожелаят да учат " Право ", за което по принпцип се държат изпити по български език и литература и по история. Тази година за първото класиране документи за 118-те специалности са подали 10 664 младежи. За съпоставяне предходната година броят им беше към 7150.

В университета могат да бъдат признати 4605 първокурсници, за които страната заплаща част от образованието. Други 1360 места са оповестени за платено образование. Дори след първото класиране и преди записването към 270 места за първокурсници не са заети.

Кандидатите за адвокати са най-вече
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР