Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на
Коментари Харесай

Семейството разбира, че може да си здрав без лекарства

 людмила емилова Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

За пътя към здравето Петър Райчев приказва в множествено число, макар че на срещата ни е самичък. Защото всичките му неволи и тествания, както и постигнатото благодарение на доктор Емилова, са споделено претърпени със брачната половинка му Светлана Иванова. Двамата са от двойките, които могат да бъдат основни герои в управление за благополучен брак. Обща е и професионалната им отдаденост на музиката. Светлана е актьор солист в Музикалния спектакъл „ Ст. Македонски “.

Ангажирана е и с образование на млади гении в детски музикален спектакъл. Петър се е дипломирал като кинорежисьор, учил е и оперно пеене, съгласно експерти е тенор с забавен и запаметяващ се глас. Певческата му кариера от 12 години го води в Италия и Германия. Но там получава доста тежка алергия от сухия въздух и праха, и от най-любимо място оперната сцена се трансформира в място за изтезание. Мъжът получава и мощни болки в гърлото при пеене и даже когато преглъща. Две години и половина лекарите пробват при него какви ли не лекарства.

И против алергията Петър е изпил безчет хапчета, опитал е разнообразни лечения, даже в Германия изработили за него самостоятелна ваксина и му я ползвали 3 месеца по скица. Но без необикновен резултат. 15 години от живота си Райчев е живял и работил в Германия. След като спрял с пеенето попаднал във водеща импресарска организация, ангажирана със международни звезди на театъра и музиката и емблематични за Европа, Съединени американски щати и Канада креативен пространства. Размахът и професионалната отдаденост е наследил от дядо си – тенора Петър Райчев, гастролирал с голям триумф на международните оперни подиуми в годините сред двете международни войни и основател на Варненската и Пловдивската опера. Внукът траял изявите на рода Райчеви, към този момент съгласно стандарти на ХХІ век – с огромни организации и логистика на процеси във фината материя на изкуството. Но от стрес и обездвижване Петър натрупва единствено за 2 месеца и половина близо 20 кг.

Когато през 2009 година Петър и Светлана намират време сред многото пътувания и задължения да отидат в медицинския център на доктор Емилова, мъжът тежи 106 кг при растеж 175 см. Двамата нямали съществени недоволства, само че желали да смъкват килограми и да си създадат добра диагностика. Още повече, за достиженията на българската лекарка научили в Германия и решили, че могат да й се доверят, щом има европейска популярност. Оказало се, че в медицинския център „ работи “ цялостен „ университет “ – лекции на доктор Емилова, отварящи нови хоризонти на отношение към здравето, споделя Петър. Никой от лекарите до тогава не обърнал внимание на леко повишените му равнища на инсулин. При доктор Емилова мъжът схванал какво е хиперинсулинизъм, откакто му създали проучване посредством натоварване с глюкоза. И по този начин с плодове и чай се разминал с диабет вид две, от който го делял дребен откъслек време. Първото посещаване на фамилията в медицинския център било на „ Боровец “ за 20 дни. През годините престоят им при доктор Емилова станал постоянен и отмервал време на пълноценна отмора, зареждане на батериите и откривателства. Най-ценно измежду тях е основаното другарство с лекарката. „ Срещата с тази удивителна жена отвори ново летоброене за нас “, споделя Петър – От лекциите й научихме по какъв начин, за какво и какво тъкмо да вършим, с цел да сме здрави.

В предходното си летоброене фамилията слагало на трапезата доста плодове и зеленчуци, млечни артикули и по рекомендация на немски експерти маргарин. Но при доктор Емилова разбрали, че да се храниш здравословно също е изкуство и то има своите тънкости. С последователното им асимилиране Петър и Светлана са добили младежко лъчение, той няма натоварващите недоволства от предишното, измършавял е, тя е без главоболие и болки в стомаха. Любими са им ястията, приготвени на пара – най-вече картофи, само че също цвекло, тиква и други Любими са им и дългите разходки, тъй като съгласно Райчев-внук, денят е изгубен, в случай че не са извървени най-малко 6 км.

Картофени кюфтета
(1 порция)

Приготовление:
300 г картофи се сваряват на пара и се обелват. Добавят се 100 г настъргано тофу, 1/2 връзка ситно нарязан зелен лук, 1/2 връзка магданоз, по 1 щипка морска или хималайска сол, куркума и чубрица. Сместа се намачква с апарат за мачкане на картофи. Оформят се кюфтета, които се слагат върху хартия за печене в тавичка и се пекат 20 мин. на 180 градуса.
Сервират се със сос, изработен от пасирани на гладка примес 1 шепа кашу, 2 сухи чушки и 1/2 скилидка чесън.

Рецептата е на Илия Илиев – основен готвач в медицинския център на доктор Емилова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР