Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на
Коментари Харесай

Как за 2 години се стопяват 80 килограма

Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

 Николай, преди да стартира плодолечение Николай, преди да стартира плодолечение
Когато в първите дни на декември 2017 година видяла Николай в медицинския център, доктор Емилова не го познала незабавно, въпреки че от 2 години той е неин пациент. Удивлението от смяната на 49-годишния мъж минало в радостни поздравления. И имало за какво.

Според лекарката Николай е най-хубавият образец за това, че няма невъзможни неща, в случай че ги пожелаеш, и си прецизен по пътя на достиженията. В това е уверен и Николай, за който стопените килограми и забравените заболявания не са пристигнали с магическа пръчка, а са нещо естествено вследствие на плодолечението и здравословното хранене.

От детските години той имал затлъстяване. Приемал го към този момент като нещо предопределено и цели 10 години в зрелост претърпял с тегло към 177 кг при растеж 173 см. Будел се изтощен, ставите и костите непрестанно го болели по непоносим метод и му трябвали неимоверни старания, с цел да се оправя с работата си на заварчик. Денем не се хранел постоянно, пушел по 50-60 цигари и вечер “наваксвал ” с обилие от меса, млечни артикули, сладкиши и пиво пред тв приемника. С всеки минал ден се превръщал в плебей на дивана, а вероятността била отчайваща.

Николай имал високо кръвно налягане, уголемено ляво предсърдие, ревматоиден артрит, оптимално омазнен черен дроб, уголемен с 4 см. Когато му разкрили и диабет, оставил цигарите и се замислил за по-сериозна цялостна смяна в стила на живот и хранене. Пробвал с хапчета за намаляване, свалил килограми и за известно време задържал тежестта, само че след това всичко се върнало както досега.

Приемал всеки ден по 4 медикамента за диабета и 3 за кръвното. Но индикаторите не се подобрявали. През 2015 година било първото му идване в медицинския център на доктор Емилова. За програмата знаел от интернет и медиите и от собствен шеф- основен инженер във ВиК Стара Загора. Той го насърчил да опита плодолечението и до в този момент не стопира да го хвали като най-дисциплинирания човек, който познава.

Николай направил първите 20 дни на плодове, чай и мед, съвсем без никакви разтърсвания и недоволства. Убеден бил, че това е шансът му, само че на бързо пристигналите положителни резултати самичък не можел да повярва. Мъжът почнал да следва прецизно програмата. При четвъртото недояждане в медицинския център – единствено година след първото, кантарът посочил, че са свалени 60 кг, 41 от които мазнини. Двамата с доктор Емилова отишли във варненско фото и си създали фотография, с цел да отбележат стадия. Защото за Николай това не било достижение, след което да се откаже. Той трансформирал радикално метода си на живот. Всяка заран и вечер върви пешком и се радва на опцията да се движи без тежестта на килограмите и болките.

Между дългите гладувания мъжът постоянно прави и къси – по 2 дни всяка седмица, а храненето му радикално се трансформирало. Често употребява зеленчуци на пара, а обичаната му салата е от домат, краставица и авокадо. Животинска храна приема не повече от 2 пъти седмично, прецизно спазвайки съвета на доктор Емилова блюдото да е от един вид- месно или млечно, само че не и смесено плюс наложителна огромна салата от сурови зеленчуци без сол. Знае, че има какво още да научи от лекциите на доктор Емилова и кулинарното учебно заведение в медицинския център. Не е не запомнил, че като хапнал 3 солени маслини след първото недояждане, незабавно качил няколко кг. Причината, обяснена от доктор Емилова е, че солта задържа течности и може да провокира отоци по цялото тяло и да увеличи кръвното налягане, изключително скоро след дълга стратегия на плодолечение. Това е методът организмът ни да каже, че избира естествени храни, без добавена сол.

След седмата 20-дневна стратегия при доктор Емилова в медицинския център Николай към този момент е с 80 кг по-лек, а 51,6 от тях са мазнини. Д-р Емилова мисли, че не го е познала незабавно, тъй като от предходния отекъл и мъчно преносим човек като че ли бил останал единствено същинският Николай. Той е твърдо решен да не стопира и в този момент. Иска да стигне тегло от 90 кг /т. е. да смъкна още 7-8 кг/ и да го задържи дружно с положителното здравословно положение. Без лекарства кръвната захар и артериалното налягане са в норма. Черният дроб към този момент не е наедрял и омазнен. Без старания и приковаваща болежка мъжът изкачва няколко етажа и прави физически извършения, за които и насън не е допускал, че ще може да извърши.

За двете години, откогато се е доверил на плодолечението, Николай три пъти е сменил дрешника по насила. Но споделя, че е подготвен да продължи да го прави, тъй като насладата от това да си здрав, няма цена.

Зеленчуци на пара


За една порция

 43-3 Почистват се по 50 г свеж карфиол, броколи, тиквички, аспержи, моркови. Аспержите се белят, морковите и тиквичките се нарязват на по-едри шайби, карфиолът е на розички. Измиват се добре и се поставят на пара за 4-5 мин. Трябва да останат леко хрупкави. При сервиране се прибавят щипка хималайска или морска сол, по 1 щипка куркума и риган, зехтин, сок от лимон.

Рецептата е на Илия Илиев – основен готвач в медицинския център на доктор Емилова.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР