Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на
Коментари Харесай

Насърчението на близките отваря пътя към здравето

 34-1

Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали близо 45000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

От всяка обстановка излизаме по-лесно, в случай че имаме рамо от непосредствен човек. А когато търсим пътя към здравето, помощта на фамилията и околните хора е незаменима. В това са уверени цели семейства, посещаващи постоянно медицинския център на доктор Емилова – на планина, или на море, съгласно сезона. А съгласно лекарката най-хубав резултат се реализира, в случай че двете географски и климатични точки се редуват.

За първата си стратегия на плодове, чай и мед Валентина Георгиева и племенницата й Рая от Стара Загора отиват на Рила. Избират медицинския център по съвет на бащата на Рая, потърсил преди време доктор Емилова, когато кантарът се заковал на 140 кг. Заедно със брачната половинка си направил цялостно изключване от натовареното ежедневие с отличен резултат върху килограмите. Мъжът дефинира плодолечението като отмора, на каквато не се е наслаждавал през годините, макар че е бил на стотици места по света. Балансът сред целебното намаляване, оздравяването и двигателната интензивност, обезпечени в медицинския център го впечатлили мощно и решил да изпрати за ваканцията дъщерята Рая дружно с нейната вуйна Валентина.

Валентина Георгиева била с повечко килограми още от младежка възраст. При растеж 165 см е стигала 120 кг. Споделя, че е опитвала всеки тип диета, за който е чувала и даже за 6 месеца свалила 35 кг с диетата на Дюкан. Но от нея се чувствала доста зле, а килограмите се върнали стремително. Всички опити да се отърве от свръхтеглото се проваляли, а младата жена била все по-отчаяна и все по-болна. Според доктор Емилова гаврата с организма посредством приемане единствено на скотски артикули за намаляване е доста рискова и даже животозастрашаваща. Уреждат се бъбреците, появява се твърдоглав запек, кожата става повехнала и сивкава, към очите се появяват тъмни кръгове, тонусът е подтиснат.

За 22 дни в медицинския център Валентина свалила 13 кг и си потегля с самостоятелна скица за 20-дневно зареждане, през което отслабването продължава. Младата жена споделя, че програмата не трябва да се дефинира с думата апетит, тъй като през 2 часа се одобряват плодове или чай с мед и това дава възприятие на задоволеност. Денят е изпълнен и с доста проведени за пациентите занимания, измежду които на Валентина допаднали най към този момент китайската гимнастика, каланетиката, зумбата, планинските разходки с лидер. Като мецосопран с академично обучение, приключено в Румъния, тя прави оценка осъществяванията на пианистката Анелия Палабуйкова, която по концепция на доктор Емилова свири за пациентите по няколко часа дневно.

Валентина имала дълъг лист със заболявания- високо кръвно, сърцетуптене, бронхит, стомашни киселини. В медицинския център й разкрили и диабет вид 2. Само с 22 дни на плодове, чай и мед кръвната захар се възстановява, недоволствата от огромния лист изчезват и няма да се появят, в случай че дамата се храни здравословно, подсигурява доктор Емилова. Валентина е възнамерявала идващ престой при лекарката, този път дружно с майка си. Споделя, че демонстрациите в всекидневното кулинарно учебно заведение на центъра са доста потребни за попълване на природосъобразните кулинарни изкушения в домашни условия.

Рецептите най-старателно е записала племенницата Рая. В тетрадката на момичето намират място и мемоари от лекциите на доктор Емилова, от филмите, показвани всяка вечер, и несъмнено усещания от нови другари, срещнати през ваканцията в планината. 13-годишната Рая е на мнение, че здравословното хранене може да стане съвременно измежду младите, когато се убедят в резултата му върху външния тип и настроението.
Като повече от връстниците си тя хапвала пици и сладкиши и кантарът предизвестил, че към този момент гони 80 кг. Изморявала се елементарно, оплаквала се от болки в ставите и костите. Установено е затлъстяване, с леко омазняване на черния дроб, което към този момент се трансформира в зараза измежду подрастващите, а до скоро е било особено при бабите и дядовците на днешните деца.

За 17 дни стратегия под непрекъснат лекарски надзор Рая смъква 9 кг, от които 7- мазнини. Черният дроб е понижил размерите и е влезнал в норма, непотребните мазнини в органа към този момент ги няма, недоволствата са отзвучали. На момичето е несъмнено 10-дневно зареждане, след което по-лесно ще подминава близката до учебното заведение си пекарна.

Д-р Емилова поучава:

Пациентите, подкрепени и насърчени от фамилията и околните си да съблюдават програмата, реализират впечатляващо по-добри резултати за по-кратко време и ги задържат трайно. Мотивацията да сме стройни и красиви е значима, само че преди всичко е постигането на здраве. Атмосферата на шерване, успокоение и наслада подсигурява това. И обратно- мой пациент се избави от тежко автоимунно заболяване, само че вкъщи брачната половинка му приготвяла за фамилията единствено месни ястия и по всевъзможен метод отричала плодолечението, въпреки отличните резултати на мъжа да били пред очите й. За жал той ги загуби, откакто под натиска на брачната половинка си се върна към старите привички.

Съветът ми е плодолечението да се прави в медицински център, определен от пациента, за отделяне от всекидневните изкушения. Важно е при зареждането и последващото здравословно хранене да имаме схващане и шерване в нормалната си среда.

РЕЦЕПТА
Веган луканка


 43-3

Сред обичаните здравословни лакомства на Валентина и Рая, приготвяни в кулинарното учебно заведение от сътрудника съветник Веско Станков е суровата луканка.

100 г сурово алено цвекло се настъргват. Прибавят се 100 г сушени червени домати, 100 г сурово кашу, 1 скилидка чесън, риган, кимион, черен пипер, индийско орехче, самардала.

С пасатор или кухненски робот смиламе всичко до хомогенна примес. С влажни ръце оформяме части луканка и ги слагаме в тавичката на дехидратора, който ни е нужен за изсушаването. Сушим на 42- 43 градуса С за 10 часа.

По предпочитание за по-добър изящен тип може да натрием готовите части с брашно от току смляна в кафемелачка елда или овес. Важно е това да се направи преди сервиране, тъй като брашното се оцветява и резултатът се губи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР