Специално за новия мощен Apple Mac Pro компанията AMD създаде

...
Специално за новия мощен Apple Mac Pro компанията AMD създаде
Коментари Харесай

Анонс на мощните графични карти AMD Radeon Pro Vega II за Apple

Специално за новия мощен Apple Mac Pro компанията AMD сътвори две видеокарти, основани на 7 nm ядро Vega 20. Това са графичните карти Radeon Pro Vega II и Radeon Pro Vega II Duo , като и двете устройства са с MPX фирм фактор. При това моделът с показател Duo разполага с два графични процесора.

Използва се чипа AMD Vega 20 с 4096 поточни процесора. Всеки чип работи с тактова периодичност 1,7 GHz и разполага с 32 GB буферна HBM2 памет с 4096-битова шина с пропускателна дарба 1 TB/s. Връзката сред ядрата се реализира посредством шината Infinity Fabric.



Версията на Radeon Pro Vega II с два графични процесора обезпечава чиста изчислителна мощ от 28,3 терафлопа, а продуктивността на модела с един чип е на равнище 14,2 терафлопа.



В новия мощен компютър Mac Pro могат да се слагат две от тези графични карти, с помощта на което общото бързодействие на неговата графична подсистема доближава впечатляващите 56,6 терафлопа.
 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
MPX форм факторът планува съществуването на Thunderbolt 3 портове, като за извеждане на изображението могат да се употребяват четирите врата DisplayPort и единият HDMI 2.0 видеоизход. Консумацията на електрическа сила на едната от тези графични карти може да доближи 550 W. Охлаждането на новите видеокарти се реализира от прекомерно солиден нагревател, обдухван от вентилаторите в предната част на мощния компютър Apple Mac Pro.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР