Специално за люботелките на романтиката и силните емоции, с радост

...
Специално за люботелките на романтиката и силните емоции, с радост
Коментари Харесай

Вечната любов съществува

Специално за люботелките на романтиката и мощните страсти, с наслада оповестяваме, че безконечната обич съществува. Това било потвърдено от психолозите Бианка Асеведо и Артър Арон от университета на Ню Йорк. Те съумели да опровергаят теорията, че любовта сред двама души трае три години. Оказва се, че това, за което всяка жена мечтае е изцяло постижимо. Тоест допустимо е пристрастеността, любовта и страстта да останат вечно такива, каквито са били първоначално.

За да опровергаят мита, че безконечна обич няма, учените наели 17 мъже и дами, които са женени над 20 години. С помощта на магнитен резонанс те сравнили данните с млади влюбени двойки. А резултатите посочили, че когато поглеждали фотография на своята половинка, участниците задействали същите области от мозъка, както младите влюбени, които били дружно от скоро и се наслаждавали на пика на романса си.

Освен това мозъкът им произвеждал безусловно същото количество допамин, прочут още като " хормонът на любовта и щастието ".

Така че в случай че вярваш във безконечната обич, а всички те опровергават, най-сетне имаш и научно аргументиран мотив:) 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР