Специално за autopress-net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия Opel

...
Специално за autopress-net от Юта Бернхард, Global
Press, Гросгерау, Германия Opel
Коментари Харесай

Opel е сред първите в автомобилната електрификация

Специално за autopress-net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия

Opel Corsa идва в шестото си потомство на германския пазар. Марката съумя да генерира повече от 13,6 милиона продажби на Corsa през последните 37 години. Сега носи на клиентите си и най-хубавите технологии на Рюселсхайм от по-високи класове и в малката си кола. Тя става и електрическа. Моделът Corsa съзнателно е определен като най-популярната гама модели на марката, за да освободи накрая електромобилността от нейното досегашно нишово битие.

За първи път Opel предлага с шестото поколение Corsa чисто акумулаторен електрически вид с мощ от 100 кВт (136 к.с.) и 260 Нм оптимален въртящ миг. Незабавната реакция на колата, пробегът с едно зареждане от 300 км (WLTP), пъргавостта и динамичността са налице и ще привличат клиентите.

Corsa e ще бъде електрическата кола за всички. Как обаче всеобщият клиент да бъде убеден че може да си купи този “e-Stromer ” без никакви терзания и без да спира ненадейно някъде на пътя?

В рамките на 30 минути батериите с мощност 50 кВтч могат да се зареждат до 80 процента чрез бързо зареждане. Независимо дали ще е с кабелно решение за дома, кутия за стена или зареждането с висока скорост - това би трябвало да работи. Подкрепено и с 8-годишна гаранция за батерията.

Oт компанията са създали специално приложение за смарт телефон - myOpel, с цел да може отвсякъде да управлява положението на автомобила и да се помогне за оптимизиране на разноските. С това приложение дребната кола може да бъде предварително загрята даже през зимата и предварително охладена през лятото.

Машината има три налични режими на шофиране: Normal, Eco и Sport. Спортният режим променя реакцията и увеличава динамиката на шофиране. Но това води до лек минус в обсега. В режим на управление "Еко " се дава най-дългият обхват. За спринта от 0 до 50 км/ч на Opel Corsa-e са нужни единствено 2,8 секунди, а с цел да се ускори до 100 км/ч 8,1 секунди (предварителни стойности). Цената е от 29.900 евро (UPE с ДДС), това се понижава още от регионалните дотации за електрически автомобили, съгласно производителя.

Новият хубавец от Рюселсхайм изглежда доста спортно. Възприета е типичната предишна форма на “клина ”, характерната за марката "гънка " на покрива е запазена. С компактната си дължина от 4,06 метра Corsa въпреки всичко си остава петместен автомобил. Линията на покрива е с 48 милиметра по-ниска от предшественика, водачът седи с 28 милиметра по-ниско, като по този метод има задоволително място за главата и на по-високи пасажери. Интериорът е освежен цифрово, налице са и кожени седалки с масажна функционалност.

В оборудването Selection към този момент има почти всичко, като автоматизиран климатик с дистанционно ръководство, електрическа спирачка за паркиране, система за пускане без ключове и съвместима с Apple CarPlay и Android Auto Multimedia Radio със 7-инчов цветен сензорен екран. Системи като тази за предупреждение за челен конфликт с автоматично спешно прекъсване при засичане на пешеходци, както и помощно поддържане на лентата се оферират без допълнително възнаграждение.

Следващото по-високо равнище ще коства от 30 650 евро. За почитателите на Corsa, незабавно наличното Corsa-e First Edition ще коства 32 900 евро. Тук са включени LED фарове, 17-цолови алуминиеви джанти, двуцветна багра и напълно дигитален стандарт в “пилотската ” кабина.

Според производителя новият Corsa-e включва технологии и системи за помощ, които иначе са известни единствено от по-високите класове коли. Изпълнителният директор на Opel Германия Улрих Селцер на статичното показване в Драйек показа: „ Предлагаме за първи път адаптивната матрична светлина без отражения за само 700 евро доплащане (от First Edition) в сегмента на дребните коли, което е огромен скок за нас. “ Според Селцер всяко превозно средство на Opel ще бъде електрифицирано до 2024 година.

„ Първата половина на 2019 година беше доста положителна за Opel, с 5,7% пазарен дял на продажбите на леки коли в Европа, и нареждане измежду първите 5 в пазара на Германия с 139 583 бройки, продадени до края на юни 2019 година Рекордната облага от 700 милиона евро с 568 029 автомобила, продадени по целия свят, демонстрира, че сме на правилния път ", - добави Селцер. - “Целевата група клиенти за новата Corsa са младите несемейни хора, фамилии с второ транспортно средство, само че също по този начин и компаниите за услуги за обществени грижи и доставка.

Новата Corsa-e ще отиде при първите си клиенти напролет на 2020 година През 2020 г. ще бъдат добавени още два модела с напълно електрическо задвижване - наследникът на Opel Mokka X и Vivaro. В Рюселсхайм нещата се случват доста и това е добре!
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР