Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия С

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global
Press, Гросгерау, Германия С
Коментари Харесай

Високи технологии от Корея: Kia EV6

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия

С новия EV6 Kia показва по какъв начин ще изглежда преструктурирането на марката за електрифицираното й бъдеще. Корейците представят модел с дълъг пробег, без емисии, изцяло елзадвижване и 800 Волта възможност за бързо зареждане. EV6 е първата Kia, основана на новата платформа на компанията, особено проектирана за електрически транспортни средства, захранвани от акумулатори (BEV).

Kia се оправя добре в Германия. 100-процентната дъщерна компания на Kia, базирана във Франкфурт на Майн, е почти удвоила продажбите си от 2010 година насам, каза Сюзън Микан, общоприет шеф PR на статичното показване на EV6 във Франкфурт. През 2020 година всяка пета Kia, продавана в Германия е била електрическа или зареждаем хибрид.

Корейците целеустремено вървят към бъдещето на електрическата подвижност. Не само името на компанията е променено, като думата Motors е изтрита без подмяна, Във Федералната република Kia към този момент работи под името Kia Германия. Вносителят към този момент се вижда като световна марка за подвижност с визия за основаване на решения за устойчива подвижност за консуматори и общества по целия свят. Компанията е активна в промишлеността за мобилност повече от 75 години и в нея работят към 52 000 души по целия свят.

EV6 е първият от единадесетте нови модели, задвижвани от акумулатори, които Kia ще представи до 2026 година Седем от тях ще ползват архитектурата E-GMP а четири ще са електрически версии на съществуващи модели.

"EV6 въплъщава новата Kia. Той е създаден с цел да въодушеви всяко пътешестване чрез смелия си дизайн, усъвършенствано инженерство, новаторски технологии и впечатляващи характерности на шофиране " - сподели на представянето във Франкфурт Хо Сун Сонг, президент и главен изпълнителен шеф на Kia - "В допълнение, EV6 съставлява началото на дългосрочния ангажимент на Kia за устойчива подвижност. "

Дизайнът на EV6 несъмнено е футуристичен и високотехнологичен. Предната част на автомобила демонстрира типичното за Kia „ тигрово лице “, само че доразработено за дигиталната епоха. Едната част е дневната светлина с "последователен " модел на светлината. Линия на знаци, която визуално удължава профила, минава по дъното на вратите и по-късно се плъзга до арките на задните колела. В задната част, чийто дизайн е ориентиран към аеродинамиката, в заострените С-колони са интегрирани високи гланцови черни вложки. Забелязва се спойлер, сходен на крило.

В интериора прави усещане извитият високотехнологичен информационно-развлекателен екран. Един прост екран приветства водача, седалките имат здрави капаци, изработени от рециклирана пластмаса. Според Kia количеството на потребления рециклиран материал е еквивалентно на този от 111 пластмасови бутилки за вода. Както е характерно за Kia, на борда има различни практични лавици. Има задоволително място за фамилията с празничен багаж, багажното поделение има потенциал от 520 литра и може да бъде разширено до 1300 литра посредством прегъване на втория ред седалки. Отпред под капака има още място за съхранение.

Предлагат се разнообразни конфигурации и пробег за електрическото задвижване на EV6. Благодарение на възможноста за зареждане със зарядно 800 Волта, батерията може да се зареди от 10 до 80 процента единствено за 18 минути на съответстваща по мощност станция, според производителя. С пробег над 510 километра, електрическото транспортно средство е интересно и за по-често каращите шофьори.

EV6 се създава в Южна Корея. Той ще се продава на определени пазари по света от втората половина на годината - включително Германия, където новата електрическа Kia към този момент може да бъде резервирана онлайн авансово. Марката дава и 7-годишната гаранция на производителя на Kia (макс. 150 000 километра, в сходство с приложимите гаранционни условия).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР