Специално за auto-press.net от Рудолф Бьогел, Global Press, Гросгерау, Герания Шум

...
Специално за auto-press.net от Рудолф Бьогел,
Global Press, Гросгерау, Герания Шум
Коментари Харесай

Новият Smart стана още по-умен

Специално за auto-press.net от Рудолф Бьогел, Global Press, Гросгерау, Герания

Шум и пушек от ауспуха ли? С новия Smart тези времена останаха единствено звук и пушек. Защото стилната градска кола към този момент се предлага само като чисто електромобил. Daimler е първият производител на превозни средства, който конвертира цяла гама от модели с ДВГ до такива с екологично чисти задвижвания. Доста самоуверен ход оневинен за марка продала предходната година в Германия 117 000 коли, до момента в който единствено 18 400 са били електрически. По-голямата част от купувачите на колите с трилъчната звезда очевидно към момента предпочитат традиционните коли.

Умният /smart -англ./ към този момент си е подобен, започвайки от смарт телефона и траял своя езиков победоносен марш през всички области на нашия живот. Днес има умни телевизори, интелигентни ИТ решения, умни домове и даже умни градове. През 1998 г. Smart беше просто особена дребна кола. Маневрен двуместен за града автомобил, който би се намествал във всяко място за паркиране. Оригинален в дизайна, само че със затихващ външен тип - автомобилени израз на изключително нехаен градски метод на живот.

Сега, съвсем 22 години по-късно, е тук новият Smart. Не последният по рода си, но последният, за който носи отговорност единствено Mercedes-Benz. Следващият модел, който ще пристигна през 2022 година, ще бъде разработен от новия 50-процентов китайски партньор Geely в „ тясно “ съдействие и в взаимно дружество. Но ще се произвежда единствено в Поднебесната империя. Това няма да е Smart fortwo или forfour, а напълно нов и самостоятелен модел. Предполагаме че ще е дребен SUV. И въпреки всичко се споделя, че оригиналният Smart, чието ново изпълнение току-що започва във Валенсия, Испания, ще бъде разполагаем още и през 2022 година.

Чао, довиждане “горелки ”! Дните, когато различни бензинови мотори (във версията Brabus даже до 102 к.с.) или най-малкият сериен дизел в света (работен обем от 0,8 литра, 41 к.с., разход 3,3 литра), сега са към този момент нещо от предишното. Доста иновативно, даже в случай че швабите освен имат око за околната среда с това решение, само че и се надяват, че E-Smarts ще понижи общите им емисии на CO2 и по този метод ще избегнат високи екоглоби от 2021 година

Какво е новото в новия Smart? Сравнително малко в хардуера. По отношение на задвижването, батерията и обсега, всичко остава същото. 133 километра по цикъла WLTP - не можете да изсарате повече с капацитета на батерията от 17,6 кВтч. Зареждането лишава най-малко 40 минути, дори със зарядното устройство с по-висока мощност. Поне 3,5 часа на зарядната кутия за стена вкъщи и шест часа на обикновен домакински контакт.

Консумацията от 14 до 16,5 кВтч не е особено “секси ”. На нашите тестови обиколкия във и към Валенсия, въпреки използвания Eco режим, ние едвам не стигнахме под 18 кВтч, което съответства на паричен еквивалент за към шест евро на 100 километра.

Но новият Smart си остава също много забавен при шофиране. Пълният завой с диаметър от 6,95 метра (за двуместния вариант) загатва за сериозна повратливост, мощноста от 60 кВт / 81 к.с. и въртящият миг от 160 нютон метра катапултират тази “топка за целувки ” от 0 до 60 км / ч за 4,8 секунди.

В градския трафик и на светофарите това дори закача съществено един или два спортни автомобила. Но градският автомобил си е предопределен за градската среда. Това изясняват и от Daimler, защо пробегътт не е повишен. В края на краищата естественият образован клиент ще пътува единствено сред 30 и 35 километра на ден в гада, при което оповестеният пробег от 133 километра ще бъде напълно достатъчен.

Нищо решаващо не се е трансформирало и в дизайна, който си остава минималистичен. Но в действителност е станал малко по-гладък. Новият Smart има свалена надолу решетката, двуместният може да бъде разпознат по светлините за мъгла, които са мигрирали навън, на Smart forfour саа сложени в решетката. Smart логото е изпуснато, но надписът е поставенн начело и откъм гърба. Най са изменени задните светлини в 3-D - изглеждат нови и прогресивни.

Новият Smart е новаторски по повод на дигиталния си интериор. Въпреки че новата информационно-развлекателна система с огромния 8-инчов екран няма да бъде налична до втората половина на годината, интелигентните приложения трябва да създадат “умният ” още по-интелигентен.

Има дигитален ключ, който може да се споделя и изпраща посредством смарт телефон. След това получателят може да употребява автомобила в позволения времеви прозорец, което е идеално решение за всички членове на семейството. Но е допустимо и по-комерсиално потребление. Можете да наемете вашия Smart с цифровия му ключ срещу възнаграждение. Това нормално струва на притежателя доста пари в застрахователната компания, само че Daimler иска да предложи лично рентабилно решение.

Колата може да бъде предварително охладена или загрята цифрово и комфортно с помощта на мобилен телефон, в зависимост от сезона. Разбира се, можете също да контролирате цялата работа с Apple Watch, ако се допуска, че е изключително интелигентна. При паркиране се приготвя лесното намиране на комфортно място, което има за цел да облекчи досадното търсене в реално време. Със сигурност функционалност, която ще зарадва прогресивната клиентела.

Цената на двуместния (fortwo) стартира от 21 940 евро, на кабриолета от 25 200 евро и можете да вземете четириместния за 22 600 евро. При предвидения екологичен бонус от 6000 евро това значи, че градската електромобилност в никакъв случай не е била толкова налична.

Технически данни Smart EQ fortwo:
Дължина / широчина / височина: 2,70 / 1,66 / 1,56 м
Празно тегло / потребен товар: 1,095 / 215 кг
Пространство на багажника: 260 - 350 л
Синхронен мотор с 1-степенна автоматична предавка
Мощност: 60 кВт / 81 к.с.
Въртящ миг: 160 Нм
Максимална скорост: 130 км / ч
0-100 км: 11,6 с
Стандартна консумация: 14 - 16,5 кВтч / 100 км
Пробег с едно зареждане: 133 км
Цена от 21 940 евро

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР