Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Ница Отидох

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Ница Отидох
Коментари Харесай

DS 9 E-Tense 360 4x4 – най-мощният в гамата и пръв с 4х4

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Ница

Отидох до Ница с цел да се срещна и покарам най-мощната версия на премиум модела и нов флагман на DS - DS 9 E-Tense 360 4x4. Както подсказва името, DS 9 E-Tense 360 4x4 предложил мощ от 360 конски сили и за първи път разполага със задвижване на всички колела 4x4. Якият французин е развъртян върху платформата EMP-2 на Stellantis Group и споделя техническата си база с Peugeot 508 PSE, само че се предлага единствено като седан, а не и като комби.

За да се реализира тази продуктивност, са конфигурирани общо три мотора: типичен 1,6 литров, 4-цилиндров, турбо бензинов мотор със 147 кВт/200 к.с. и дав електрически - 110 к.с. и 113 к.с. Това обезпечава задвижване на всички колела и съчетава продуктивност на системата от невероятните 265 кВт/360 к.с. с оптимален въртящ миг от 560 Нм. Фактът, че тук ще се качват запалянковци на шофирането, незабавно се вижда при спринта от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди, като при по-нататъшно ускоряване оптималната скорост е електронно лимитирана до 250 км/ч.

Заедно с отдела за моторни спортове DS Performance, който е доста сполучлив във Формула E, са направени някои усъвършенствания на DS 9 E-Tense 360 4x4, с цел да се увеличи неговата спортност. Вече има вентилирани 380 мм, 4-бутални спирачки начело, 290 мм спирачки на задната ос и по-широка диря. Благодарение и на яката спирачна система, летите джанти към този момент са пораснали до 20 цола носещи гуми Michelin Pilot Sport 4S 235/40 R20. DS 9 потвърждава по серпантинните пътища към Ница, че тези ограничения имат резултат.

В състезателен режим окачването е по-стегнато, прекъсването е по-добро от по-малко спортния и по-малък модел DS 9 E-Tense 250, който също съумях да покарам. DS 9 E-Tense 225 получава надстройка на батерията от 11,9 квтч на 15,5 кВтч, увеличавайки напълно електрическия пробег до 70 километра (WLTP градски цикъл) или 61 километра (WLTP комбиниран), като от горната страна получава и още 25 к.с.

Налични са и други режими на шофиране за умерено каране в спортната туристическа лимузина. В режим Комфорт камерата непрестанно сканира пътя пред автомобила (Active Scan Suspension) и надлежно контролира амортисьорите, с цел да обезпечи мек отговор на неравностите. Като plug-in хибрид, несъмнено, може да се кара и чисто електрически, като оптималната скорост е лимитирана до 140 км/ч в този режим.

Вградената 11,9 кВтч батерия в DS 9 E-Tense 360 4x4 е задоволителна за пробег от 52 километра в градския цикъл на WLTP или за 47 километра в комбинирания цикъл WLTP и може да се зарежда посредством 7,4 кВт през бордово зарядно устройство. На зарядна станция с мощ 22 кВт може да се зареди за 1,45 часа, а с 1-фазна стенна кутия това лишава към четири часа с 3,7 квт.

Интериорът е първокласен, доста комфортните седалки могат да се отопляват или вентилират, а функционалността за масаж с голям брой настройки се грижи за гърба. Същото е налице и за гостите на задния ред седалки. За да се разшири малко първокласният нюх, е обърнато внимание на фините елементи с висококачествени материали в интериора. Кожата с декоративни шевове на панелите на вратите е безупречно приключена, налице е дребен аналогов часовник, задните подглавници са с комфортна тапицерия и повтарящият й се диамантен модел е прелестен за окото.

Навигационната карта може да се демонстрира на екрана на инструментите пред лидера, тъй че не е нужно да обръщате главата си, с цел да следвате планирането на маршрута. Акцентът в новия DS е звуковата система, която е интегрирана в съдействие с френската висококачествена hi-fi компания Focal (серия Electra). Благодарение на вграденото шумоизолиращо стъкло, вътрешната звучност е на високо равнище.

Единственият минус е камерата за заден ход с ниска разграничителна дарба. DS 9 E-Tense 360 4x4 може да се поръча в този момент в Германия и коства в Performance Line+ от 64 250 евро, при най-високия вид на съоръжение Rivoli+ се дължат най-малко 67 000 евро, а плануваните доставки стартират от март 2022 година DS 9 E-Tense 250 се предлага в Performance Line+ от 53 810 евро, версията Rivoli+ е малко по-висока тук - от 56 560 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР