Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press,Ситгес, Испания Бестселърът

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press,Ситгес, Испания Бестселърът
Коментари Харесай

Фейслифтът на Toyota Yaris отблизо

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press,Ситгес, Испания

Бестселърът на Toyota - Yaris има нов фейслифт с повече мощ с помощта на усъвършенстваното хибридно задвижване и доста по-модерен интериор, гарниран с многочислени модерни асистиращи системи. Пробвахме по какъв начин дребният автомобил от B-сегмент се показва на процедура в региона към испанския Ситгес.

Новият Yaris към този момент няма доста съперници и производителите последователно изоставят сегмента B на дребните коли заради разходни аргументи и избират да пуснат на пазара идващия SUV. Но за благополучие към момента има изключения, тъй като Toyota остава вярна на своя бестселър и в този момент показва фейслифта на Yaris.

Нищо не се е трансформирало външно по колата от 2021 година, добавени са единствено нова двуцветна багра в „ Neptune Blue “ с черен покрив и нов дизайн на джантите. Много неща са се случили под капака – моделът към този момент се предлага с два мотора – 1,5-литрови, трицилиндрови, бензинови в композиция с електрически мотор - в този момент с 85 кВт/116 к.с. или в по-голямата версия с 96 кВт/ 130 к.с. Успяхме да управляваме новата, по-мощна версия в теста и това, което незабавно се вижда, е 30-процентното нарастване на въртящия миг от 141 на 185 Нм.

Използвана е новата трансмисия от настоящето, пето хибридно потомство на Toyota. Използва се и по-голям и по-мощен електродвигател-генератор. И даже в случай че цифрите не го демонстрират, с 9,2 секунди той е с 0,5 секунди по-бърз от 0-100 км/ч от своя предходник, а на процедура това е серизна разлика.

В началото на тестовото шофиране се срещаме с лекия автомобил, играем си малко с асистентите, следим разхода - до момента в който стигнем до по-дълъг, доста лъкатушен сектор от селския път. Така че деактивираме всичко, което бипка, контрауправлява и разсейва (можете да видите, че сте го създали вярно на екрана на лидера, който в този момент свети съвсем оранжево - би трябвало да ни осведоми кои асистенти са деактивирани в момента), активираме спортния режим. След това можем незабавно да забележим по какъв начин дребния автомобил с тегло единствено 1090 кг демонстрира дали може да бъде динамичен.

Най-красивите моменти постоянно пораждат непринудено и без доста упования. Това, което стартира с " ние караме новата, комфортна градска кола " в главите ни, приключва с палава усмивка на лицата ни, когато връщаме тестовата кола. Не чакахме това, което преди малко се случи, дребното може да бъде същинска наслада за шофиране.

По автомагистралата можете да карате комфортно, от 110 км/ч, а с оптималната скорост от 175 км/ч не печелите непрекъснато място в лявата лента, само че пък Yaris печели точки с разхода на гориво. По време на нашия доста динамичен сектор не надхвърлихме 6,0 литра/100 км. Toyota дава разход на Yaris от 4,2 литра/100 км във WLTP и даже можем да му се доверим, че прави това в всекидневието. Други съперници обаче изискват 6,0 литра/100 км в всекидневието, макар други WLTP спецификации.

Интериорът е изцяло освежен цифрово, с нов екран за информация и развлечения (10,5 инча), нов екран за лидера (12,3 инча), същински хед-ъп екран (не " на ниска цена " решение за изскачащи прозорци), Android Auto или Apple CarPlay в безжичната версия и индуктивната зарядна станция за мобилни телефони са образци за това.

Операционната система на информационно-развлекателната система, в това число навигацията, реагира бързо при превключване на детайли от менюто и е доста ясна. В допълнение към сензорните контроли, Yaris има също многофункционален волан и разнообразни сензорни контроли на борда, да вземем за пример за ръководство на климатика или отопление на седалките.

Всички USB портове са в модерния стандарт USB-C и също по този начин харесваме същинския скоростен бутон за автоматизиран избор на предавка. Забелязахме един минус в теста - камерата за заден ход за жалост дава единствено криво-ляво изображение. По отношение на багажника всичко остава същото – размер от 286 литра, със сгъната задна седалка стават 768 литра.

Предварителните продажби на новия Yaris започнаха на 8 януари 2024 година, първите коли би трябвало да бъдат налични при дилърите от средата на февруари, като формалният старт на продажбите е 8 март 2024 година Цената на Yaris в пакет Comfort стартира от 25 500 евро, настоящият топ модел Yaris Premiere Edition е 34 900 евро. Желаещите за лизинг могат да резервират Yaris Comfort от 199 евро/месец без депозит при пробег е 10 000 км/година, а срокът е 48 месеца. Добре е да знаете - в случай че постоянно обслужвате своя Yaris в оторизиран сервиз на Toyota, можете да ползвате гаранция на Toyota Relax до 15 години.

Технически данни Toyota Yaris 1.5 l Hybrid 130:
Дължина / широчина / височина: 3940 / 1695 / 1500 мм
Двигател: редови, трицилиндров, бензинов + синхронен електродвигател с непрекъснат магнит
Работен размер: 1490 куб.см
Мощност на системата: 96 кВт/130 к.с.
Максимален въртящ миг: 185 Нм
Скоростна кутия: Автоматична
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 9,2 секунди Максимална скорост: 175 км/ч Разход на гориво WLTP смесен съгласно производителя: 4,2 литра/100 км Емисии на C02: 96 - 95 г/км
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР