Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Сардиния За

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Сардиния За
Коментари Харесай

Lamborghini Huracan - ура за V10!

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Сардиния

За мнозина си остава несбъдната фантазия да карат Lamborghini най-малко един път в живота си и даже и за авто публицист това не е несъмнено. Бяхме поканени на италианския средиземноморски остров Сардиния, с цел да изпробваме Huracan в цялостната му гама с всичките четири разновидността на „ Ultimate Huracan Family Drive “.

Слънцето грее в Сардиния, когато виждам първите слънчеви лъчи на новия ден след късното идване и къс нощен сън. Също по този начин се хващам, че подсъзнателно отвръщам автоматизирано, когато натисна педала на газта на Huracan до пода по време на къси спринтове. Първо моторът V10 издава временен писък, след това доста интензивно ви гушва седалката - съвсем като в мощна електрическа кола, единствено че преди този момент сте предизвестени акустично.

Но да се върнем първоначално - след бърза закуска ни карат с рейс до Порто Черво в Lamborghini Lounge. Флотът за през днешния ден, състоящ се от общо осем Huracan, към този момент ни чака на място. Както при Ноевия ковчег, има по два от всеки вид - по два от Sterrato, Tecnica, Evo Spyder и STO, плюс два Urus като помощни транспортни средства. Наследникът на Aventador Revuelto също е изложен в салона - нови 6,5-литров, V12, plug-in хибрид на Lamborgini, който се поддържа от три електрически мотора и създава мощ от 747 кВт/1015 к.с. В момента това е най-мощният сериен автомобил на Lamborghini.

След къс брифинг за планирането на деня, ние бързо оглеждаме салон в който са показани разнообразни цветни и текстилни образци – с тях несъмнено, можете да координирате цвета на Lamborghini съгласно личните си стремежи. Стига разпръскване, въпреки всичко бяхме тук, с цел да караме!

Започвам с " всъдеходния " вид на Lamborghini на Huracan, Sterrato чийто 5.2-литров, V10, атмосферен мотор предлага „ единствено “ 449 кВт/610 к.с. и „ единствено “ оптималната скорост от 260 км/ч, тъй че съгласно цифрите той е пиленцето на фамилията Huracan. Но Sterrato може да прави други неща - с помощта на повдигането си от 4,4 см (всъщност безсрамие за суперспортни коли!), гуми за офроуд и задвижване на всички колела, той се движи устойчиво даже отвън пътя.

Нашият тестови маршрут води през разнообразни селски пътища, които не постоянно са добре поддържани, и тук Sterrato демонстрира качествата си - окачването работи ужасно и макар седалките вид кофа, съвсем се усещаме като в комфортна лимузина – е, можете да употребявате огледалото за назад виждане, единствено с цел да си огледате лицето, тъй като капакът откъм гърба прави съвсем невероятно същинското предопределение на огледалото. Ако имате нужния капитал за Sterrato и желаете да си го купите, би трябвало да побързате - единствено 1499 екземпляра ще бъдат създадени.

При първото прекъсване автомобилът се сменя и не преставам в Super Trofeo Omologata или в резюме STO - евентуално най-бруталния от фамилията Huracan. Вече имахме опцията да тестваме STO със задно предаване обширно за ден на писта в Баден-Баден и от този момент споменът се върти в главата ми. Мощността на V10 нараства до 470 кВт/640 к.с., въртящият миг се покачва с 5 Нм до 565, ускорението пада от 3,4 на 3,0 секунди от 0-100 км/ч и с помощта на усъвършенстваната аеродинамика и спирачната технология Brembo CCMR In Formula 1, това пистово страшилище стопира от 100-0 км/ч единствено за 30 метра.

Големият шнорхел доставя на мотора задоволително пресен въздух, а дебелото крило способства за 420 кг притискаща мощ при 280 км/ч, която не е краят - оптималната скорост е 310 км/ч. Каросерията на STO е направена от над 75 % въглерод, което значи, че личното тегло е единствено 1339 кг, тъй че приказваме за мощ от повече от 2 к.с. на кг – същинска полуда.

Комфортът тук е на второстепенно място, ръката не може да бъде опряна на вратата, а кофите седалки са ситуирани идеално – режимите на шофиране могат да се контролират сред „ твърдо “ и „ по-твърдо “, което го прави подобаващ инструмент за писта.

След обедната отмора термометърт доближи над 30 градуса на сянка, идеални условия за каране на Huracan Evo Spyder. След като покривът се прибере, продължаваме „ топлес “. И Spyder даже увенчава чистите данни за продуктивност на фамилията Huracan. Благодарение на задвижването на всички колела, въртящият миг е към този момент 600 Нм, сходно на STO, V10-та също отдава 470 кВт/640 к.с., а оптималната скорост е 325 км/ч. Разбира се, ние не можем да караме по този начин в Италия.

Spyder е много комфортен - той е единственият от днешните Huracan, който няма седалки вид кофа, а по-скоро електрически регулируеми спортни седалки, които са добре пристигнало облекчение за гърба след предходните пътувания. Звукът на Huracan е още по-добър без покрив – напряко е рисков.

Последният останал модел за каране бе Tecnica, в действителност най-хубавата композиция от всички светове, още веднъж със задно задвижване и несъмнено 5,2-литров, V10 атмосферен мотор. Малко по-фин на външен тип (не на цвят), малко по-удобен от вътрешната страна и Huracan във всяко отношение. Това значи мрежова система за динамичността на шофиране LDVI, векторизиране на въртящия миг, модифицирана система за надзор на сцеплението (P-TCS), доста непосредствено ръководство, в това число завиване на задните колела и усъвършенствано изстудяване на спирачките.

Какво би трябвало да имате поради - с Lamborghini вие изпъквате на всички места - минувачите ни подсвирват щастливо, обръщат се и ни снимат и тъкмо това прави тази марка специфична в нашите очи. Наследникът на Huracan е на дневен ред за 2024 година и ние чакаме с неспокойствие първото излизане.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР